Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε ιστορικό χαμηλό η απόδοση του 10ετούς ομολόγου λόγω αποστροφής ρίσκου - Στο -0,213%

Γερμανία: Σε ιστορικό χαμηλό η απόδοση του 10ετούς ομολόγου λόγω αποστροφής ρίσκου - Στο -0,213%
Οι φόβοι για ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας στρέφουν τους επενδυτές στα ασφαλή καταφύγια, απομακρύνοντάς τους από τα πιο ριψοκίνδυνα assets
Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα διολίσθησε σήμερα (31/5/2019) η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας, καθώς οι φόβοι για ύφεση της αμερικανικής και της παγκόσμιας οικονομίας στρέφουν τους επενδυτές στα ασφαλή καταφύγια, απομακρύνοντάς τους από τα πιο ριψοκίνδυνα assets.
Οι φόβοι για την παγκόσμια οικονομία κυριαρχούν σήμερα στις διεθνείς αγορές, με την επιβολή δασμών στο Μεξικό από τις ΗΠΑ να αποτελεί την τελευταία εξέλιξη στα εμπορικά μέτωπα που έχει ανοίξει ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump.
Ο Trump δήλωσε ότι όλα τα μεξικανικά προϊόντα θα υπόκεινται σε επιπλέον δασμούς 5% από τις 10 Ιουνίου, έως ότου σταματήσει η παράτυπη μετανάστευση, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού, σε μια εποχή όπου οι επενδυτές ανησυχούν και πάλι για την απειλή ύφεσης.
Την ίδια ώρα τα απογοητευτικά στοιχεία για τη μεταποίηση στην Κίνα και η διαμάχη Ιταλίας - Κομισιόν επιδεινώνουν περαιτέρω το κλίμα.
Έτσι, περί τις 15:30, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας υποχωρεί κατά 2,8 μονάδες βάσης και διαμορφώνεται στο -0,197%, ενώ νωρίτερα είχε διολισθήσει στο ιστορικό χαμηλό του -0,213%.


Παράλληλα, η απόδοση του 2ετούς ομολόγου σημειώνει πτώση 3 μ.β. στο -0,671%, ενώ του 30ετούς υποχωρεί κατά 3,3 μ.β. στο 0,44%.
Την ίδια ώρα, ισχυρές πιέσεις δέχεται το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, με τον δείκτη DAX να σημειώνει πτώση 1,7% στις 11.697 μονάδες, με την Deutsche Bank σε νέα ιστορικό χαμηλό.


Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες δέχονται ισχυρές πιέσεις, λόγω της έκθεσής τους στο εξωτερικό, με τις Daimler, Volkswagen και BMW να «βυθίζονται» κατά 3,1%, 4% και 2,3% αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης