Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Η κεντρική τράπεζα προειδοποιεί για τις δαπάνες και το έλλειμμα

Ιταλία: Η κεντρική τράπεζα προειδοποιεί για τις δαπάνες και το έλλειμμα
Προειδοποιήσεις από την κεντρική τράπεζα Ιταλίας για τις δαπάνες 
Σαφείς προειδοποιήσεις στη Ρώμη για τη διεύρυνση του ελλείμματος απευθύνει η Τράπεζα της Ιταλίας, σε μία περίοδο που οι εντάσεις ανάμεσα στον κυβερνητικό συνασπισμό και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι υψηλές.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι Βρυξέλλες έστειλαν επιστολή στη Ρώμη, ζητώντας εξηγήσεις, γιατί δεν μειώθηκε το χρέος της χώρας την περασμένη εβδομάδα.
«Το να παραμείνουμε στην αναζήτηση προσωρινής ανακούφισης, αυξάνοντας το δημόσιο χρέος θα μπορούσε να είναι λιγότερο αποτελεσματικό, ακόμη και αντιπαραγωγικό, εάν αυτό οδηγήσει σε επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών και της εμπιστοσύνης από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις», υπογραμμίζει η Τράπεζα της Ιταλίας, στην ετήσια έκθεσή της, την Παρασκευή.
«Οι κίνδυνοι από τις υψηλότερες δαπάνες δεν πρέπει να υποτιμηθούν», σημειώνει σύμφωνα με το CNBC.
«Τα υψηλά επίπεδα χρέους παραμένουν σημαντικός περιορισμός.
Σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρωζώνη, το κόστος του ιταλικών ομολόγων είναι υψηλότερο και η οικονομική ανάπτυξή της χαμηλότερη», αναφέρεται στην έκθεση.
Νωρίτερα, ο Ιταλός κεντρικός τραπεζίτης, Ignazio Visco, προειδοποίησε για αύξηση του χρέους που θα ξεπεράσει τις προβλέψεις του προϋπολογισμού.
Μάλιστα, ο ίδιος τονίζει τα χαμηλά έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις.
«Η αύξηση του χρέους για το 2019 θα μπορούσε να ξεπεράσει την πρόβλεψη που περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό λόγω των χαμηλότερων από το αναμενόμενο εσόδων από τις ιδιωτικοποιήσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης