Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Στο 19,5% η πιθανότητα μίας ύφεσης στις ΗΠΑ τους επόμενους 12 μήνες

BofA: Στο 19,5% η πιθανότητα μίας ύφεσης στις ΗΠΑ τους επόμενους 12 μήνες
Η εκτίμηση της Bank of America Merrill Lynch για το ενδεχόμενο ύφεσης στις ΗΠΑ
Στο 19,5% υπολογίζει την πιθανότητα μίας ύφεσης (συρρίκνωση του ΑΕΠ επί τουλάχιστον δύο συνεχόμενα τρίμηνα) στις Ηνωμένες Πολιτείες τους επόμενους 12 μήνες η Bank of America (BofA) Merrill Lynch, επικαλούμενο το οικονομετρικό της μοντέλο.
Όπως αναφέρει σε έκθεσή της η αμερικανική τράπεζα, οι ανησυχίες θα ενταθούν σε περίπτωση που το προαναφερθέν ποσοστό ξεπεράσει το 30%.
Βέβαια, η BofA εκτιμά πως οι ανησυχίες θα αυξηθούν κατά τους επόμενους μήνες από τα πιο αδύναμα οικονομικά στοιχεία στην αγορά εργασίας, τις εξαγωγές και τους PMI των κλάδων, με αποτέλεσμα μία πτώση στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης.
Το κλίμα θα επανέλθει μόνο αν η Ουάσιγκτον και η Federal Reserve αναλάβουν δράση για την τόνωση της οικονομίας, επισημαίνεται.
Σε αντίθετο κλίμα, στην περίπτωση που εν τέλει τα οικονομικά στοιχεία δεν είναι τόσο απαισιόδοξα, η Wall Street θα ενισχυθεί, αναφέρει η BofA.
«Η αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων συνεχίζει να στέλνει μια αρκετά ισχυρή προειδοποίηση.
Ωστόσο, όπως σημειώσαμε στο παρελθόν, υπάρχουν λόγοι να μην λάβουμε τόσο υπόψη το σήμα από την καμπύλη αποδόσεων», σχολιάζεται.
Τα διαγράμματα:



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης