Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Στους 42 οι τραυματίες από την έκρηξη σε εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών

Ρωσία: Στους 42 οι  τραυματίες από την έκρηξη σε εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών
Πέντε κτίρια της μονάδας και σχεδόν 180 κτίρια στην περιοχή υπέστησαν ζημιές από την έκρηξη
(upd) Σε 42 ανήλθε ο αριθμός των τραυματιών από την έκρηξη που σημειώθηκε το Σάββατο (1/6) σε εργοστάσιο εκρηκτικών στην κεντρική Ρωσία, σύμφωνα με τον νέο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι τοπικές αρχές και μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 38 τραυματίες.
Η έκρηξη σημειώθηκε στο εργοστάσιο Κριστάλ στο Ντζερζίνσκ, μια πόλη που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 400 χιλιομέτρων ανατολικά της Μόσχας, στην περιοχή Νίζνι Νόβγκοροντ.
«Η έκρηξη στο εργοστάσιο Κριστάλ στο Ντζερζίνσκ είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 42 ανθρώπων.
Οι 14 εξ αυτών νοσηλεύονται» δήλωσε ένας εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Υγείας της Ρωσίας στο πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς.
Ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας διευκρίνισε, μιλώντας στο Sputnik, ότι 38 εργαζόμενοι του εργοστασίου τραυματίστηκαν κι επιπλέον, 4 κάτοικοι της περιοχής.
Οι τραυματίες φέρουν τραύματα από θραύσματα οβίδων, διευκρίνισε μια εκπρόσωπος τύπου των υγειονομικών αρχών στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Σύμφωνα με εκπροσώπους του εργοστασίου Κριστάλ, που μίλησαν στο Interfax, πέντε άνθρωποι εργάζονταν στο σημείο όπου σημειώθηκε η έκρηξη και απομακρύνθηκαν επιτυχώς.
«Σημειώθηκε μια έκρηξη σε ένα από τα εργαστήρια, ακολούθησε πυρκαγιά, η οποία εξαπλώθηκε σε έκταση περίπου 100 τετραγωνικών μέτρων» εξήγησε ένας εκπρόσωπος τύπου των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών.
Πέντε κτίρια της μονάδας και σχεδόν 180 κτίρια στην περιοχή υπέστησαν ζημιές από την έκρηξη, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Στις εικόνες που κυκλοφορούν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης διακρίνεται ένας τεράστιο σύννεφο καπνού μετά την έκρηξη.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης