Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φωτίου: Στην πραγματικότητα κυβερνάμε εννέα μήνες

Φωτίου: Στην πραγματικότητα κυβερνάμε εννέα μήνες
Είναι «παραμύθι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρθηκε για τα μεσαία στρώματα», τόνισε η Θ. Φωτίου
«Εμείς στην πραγματικότητα κυβερνάμε εννέα μήνες, ούτε.
Από μετά την έξοδο από το μνημόνιο.
Πιο μπροστά αυτά που είχαμε εφαρμόσει ήταν δύσκολα μέτρα», ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ. Φωτίου.
Η κ. Φωτίου μιλώντας στην ΕΡΤ για τα προνοιακά επιδόματα, μεταξύ άλλων τόνισε πως « αυτό που κάναμε ήταν αυτό που έπρεπε να κάνουμε σαν μια μικρή ανάσα στον λαό από αυτά που υπεραπέδωσαν, τα λεφτά που μαζεύτηκαν.
Αυτά όμως και δεν τα έχει βιώσει ο ελληνικός λαός, δεν τα ζει στην καθημερινότητά του δηλαδή γιατί ήταν τελευταία.
Εμείς στην πραγματικότητα κυβερνάμε εννέα μήνες, ούτε.
Από μετά την έξοδο από το μνημόνιο.
Πιο μπροστά αυτά που είχαμε εφαρμόσει ήταν δύσκολα μέτρα και κατανοούμε πολύ και την απογοήτευση του ελληνικού λαού σε σχέση με την ελπίδα ότι θα του αλλάζαμε τη ζωή του».
Πρόσθεσε πως «αυτή τη ζωή του μπορούμε να την αλλάξουμε μετά την έξοδο από τα μνημόνια».
Σημείωσε ότι ένας στους έξι ανθρώπους της μεσαίας τάξης από το 2009 μέχρι το 2015 έπεσε  στα φτωχά στρώματα, 800.000 φτωχοποιήθηκαν.
Τόνισε πως «ο λαός απογοητεύτηκε γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα που εφαρμόζαμε μια συμφωνία που ποτέ δεν υιοθετήσαμε, με τον όρο να προστατεύουμε αυτούς που ήταν στα όρια του μεγάλου κινδύνου».
Η ίδια υπογράμμισε πως είναι «παραμύθι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρθηκε για τα μεσαία στρώματα», κατηγορώντας ότι τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι τα κατέστρεψε.
Σημείωσε δε, πως όταν η ίδια ανέλαβε τη θέση της στο υπουργείο βρήκε 200 διαφορετικά επιδόματα τα οποία νοικοκύρεψε σε έξι μεγάλα και διερωτήθηκε τι σκοπεύει να κάνει και ποια θα κόψει  ο κ. Μητσοτάκης.
Τέλος, η κ. Φωτίου ανέφερε ότι ο κ. Μητσοτάκης  δεν έχει κοστολογημένα μέτρα και λέει αόριστα πράγματα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης