Συνάντηση Παυλόπουλου με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας, κ. Μακάριο – Τι δήλωσαν

Συνάντηση Παυλόπουλου με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας, κ. Μακάριο – Τι δήλωσαν
Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος
Mε  τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας, Υπέρτιμο και Έξαρχο πάσης Ωκεανίας κ. Μακάριο, συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος.
Υποδεχόμενος ο κ. Παυλόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας, τον συνεχάρη τόσο για την επάξια εκλογή του στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο Αυστραλίας.
«Είμαι βέβαιος -και εύχομαι ο Θεός να σας δυναμώνει- ότι θα φέρετε σε πέρας αυτή την μεγάλη αποστολή, η οποία έχει πολλές διαστάσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος, προσθέτοντας ότι «η αποστολή σας αφορά την στήριξη της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και της μεγάλης και τόσο δημιουργικής Ελληνικής Ομογένειας εκεί», αλλά «την στήριξη του ιδίου του Πατριαρχείου, σε αυτούς τους κρίσιμους καιρούς, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό για όλη την Ορθοδοξία».
Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, κ. Μακάριος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι ο ρόλος μου δεν είναι μόνο θρησκευτικός, είναι και εθνικός.
Όσον αφορά το Πατριαρχείο, επανέλαβε ότι θα προσπαθήσει στην Αυστραλία να εμφυσήσει το ζωογόνο πνεύμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου σε όλη την Ήπειρο.
«Διότι έχω την συναίσθηση ότι όταν το δέντρο δεν ποτίζεται, ξεραίνεται. Και όταν η ομογένεια, όταν η Ρωμιοσύνη, όταν οι Έλληνες δεν είναι συνδεδεμένοι με το κέντρο της Ορθοδοξίας που είναι το Οικουμενικό Πατριαρχείο παθαίνουν αυτό ακριβώς που παθαίνει και το δέντρο που δεν έχει νερό», συμπλήρωσε.
 «Θέλω να σας παρακαλέσω για τούτη την πολύ επίσημη και σημαντική για μένα στιγμή να κάνετε ό,τι μπορείτε και να καταβάλλετε κάθε προσπάθεια ώστε να ανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης.
Διότι αντιμετωπίζουμε πρόβλημα στελεχών και η ζημιά που γίνεται με το κλείσιμο της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης είναι ζημιά που δεν ζημιώνει μόνο την Εκκλησία και την Ορθοδοξία, αλλά ζημιώνει και το Γένος μας.
Και θα ήθελα να σας παρακαλέσω πολύ, βλέποντας τώρα τις ανάγκες στην Αυστραλία και την μεγάλη έλλειψη στελεχών που έχουμε, όσο μπορείτε μέσα από τις δικές σας δυνάμεις που είναι πολλές, να καταβάλετε κάθε προσπάθεια προς αυτό τον τομέα», πρόσθεσε.
Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος απάντησε «θα το πράξω, Σεβασμιώτατε.
Άλλωστε είναι διακαής πόθος όλων των Ορθοδόξων και ιδίως των Ελλήνων».
Μεταξύ άλλων ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι «η μεγάλη σημασία της Ορθοδοξίας στην στήριξη βασικών Αρχών κι Αξιών στην εποχή μας ξεπερνάει τους πιστούς, αφορά και μη πιστούς.
Κι αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και από την μεγάλη Ευρωπαϊκή μας Οικογένεια.
Όλοι μαζί θα αγωνισθούμε γι’ αυτό το τόσο δίκαιο αίτημα».
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS