Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δένδιας (ΝΔ): Η κυβέρνηση ζητά συναίνεση στην παρανομία

Δένδιας (ΝΔ): Η κυβέρνηση ζητά συναίνεση στην παρανομία
"Η επίτευξη της αυτοδυναμίας εκ των πραγμάτων αποτελεί στόχο της ΝΔ", τονίζει ο Ν. Δένδιας
Την κατηγορηματική αντίθεσή του στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση διαχειρίστηκε την υπόθεσης της επιλογής των ανώτατων δικαστών εκφράζει, σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ,  Ν. Δένδιας.
Τονίζει ότι «η πρωτοφανής εμμονή της σε αυτή την προσπάθεια συνιστά καταδολίευση του Συντάγματος, όπως ήδη έχουν αναφέρει έγκριτοι νομικοί, οι οποίοι δεν προέρχονται από το χώρο της ΝΔ».
«Οσον αφορά την υποτιθέμενη «συναινετική» πρόταση, είναι προφανές πως επρόκειτο για ένα τέχνασμα, με το οποίο εζητείτο ουσιαστικά η συναίνεση στην παρανομία από την ΝΔ», συμπληρώνει.
Περαιτέρω, ο κ. Δένδιας υπογραμμίζει ότι «η επίτευξη της αυτοδυναμίας εκ των πραγμάτων αποτελεί στόχο της ΝΔ, μετά το αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής, προκειμένου ως κυβέρνηση να εφαρμόσει απρόσκοπτα το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα», καθώς και ότι «χωρίς τη δαμόκλειο σπάθη της πτώσης μιας κυβέρνησης είναι σαφώς πιο εύκολο η ΝΔ να συνεργαστεί με όσους θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν στην πραγματική έξοδο από την κρίση».
Για τις εκλογικές επιδόσεις του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου, ο κ. Δένδιας  μεταξύ άλλων σχολιάζει ότι «κάποιες από τις θέσεις του κ. Βελόπουλου με βρίσκουν παντελώς αντίθετο και προκαλούν εύλογο προβληματισμό», προσθέτοντας ότι «από τη στιγμή που διεκδικούμε την αυτοδυναμία, δεν τίθεται θέμα συνεργασίας».
Τέλος, κληθείς να απαντήσει από ποια θέση θεωρεί ότι μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα στην επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, αναφέρει πως «το ζήτημα αυτό αποτελεί αποκλειστική προνομία του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο ίδιος θα επιλέξει ποιοι και από ποια θέση θα προσφέρουν στην περίπτωση που εκλεγούμε κυβέρνηση».
«Ο στόχος μας όμως αυτήν τη στιγμή δεν είναι να «ράψουμε κοστούμια», αλλά με σεμνότητα και σοβαρότητα να πείσουμε την ελληνική κοινωνία να εμπιστευτεί το κυβερνητικό μας πρόγραμμα», καταλήγει ο κ.Δένδιας.

www.bankingnews.gr
.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης