Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπό διάλυση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, Ποτάμι, Λαϊκή Ενότητα, Ένωση Κεντρώων, ΛΑΟΣ – Διαρροές και από την Ελληνική Λύση

Υπό διάλυση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, Ποτάμι, Λαϊκή Ενότητα, Ένωση Κεντρώων, ΛΑΟΣ – Διαρροές και από την Ελληνική Λύση
Η κατάρρευση των μικρών κομμάτων στις ευρωεκλογές έφερε τη διάλυσή τους
Τεκτονικές είναι οι αλλαγές που πυροδότησε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου 2019, με τα μικρά κόμματα να βρίσκονται πλέον στα… αζήτητα.
Η αρχή έγινε με το Ποτάμι, το οποίο ανακοίνωσε μέσα στην πρώτη μετεκλογική εβδομάδα την αποχώρησή του από την κούρσα των εθνικών εκλογών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 7 Ιουλίου 2019.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης, μετά τα απογοητευτικά μικρά ποσοστά που έλαβε το κόμμα του στις ευρωεκλογές ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την προεδρεία του κόμματος, ξεκινώντας τις διεργασίες για την διάλυσή του τελικά.
Την ίδια απόφαση, να μην συμμετάσχουν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, έχουν λάβει η ηγεσία και τα κορυφαία στελέχη και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Το ποσοστό που συγκέντρωσαν οι ΑΝΕΛ στις ευρωεκλογές, 0,80% (45.000 ψήφοι), ήταν κάτι περισσότερο από απογοητευτικό.
Παρά την αντίθεση του κόμματος στη Συμφωνία των Πρεσπών, όλα δείχνουν ότι οι πολίτες δεν εκτίμησαν τη στάση του Πάνου Καμμένου να έχει συγκυβερνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα και να τον έχει στηρίξει ως το «παρά πέντε».
Οι ΑΝΕΛ - που στις προηγούμενες ευρωεκλογές του 2015 είχαν συγκεντρώσει 3,46% και είχαν προσελκύσει 198.000 ψηφοφόρους- βρέθηκαν προ μεγάλης εκπλήξεως την περασμένη Κυριακή, με το 0,80% που έλαβαν.
Μέσα στις προηγούμενες μέρες όμως οι αυτομολήσεις στελεχών από τα μικρά κόμματα κορυφώθηκαν με την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου από το Κίνημα Αλλαγής.
Το χάος στο Κίνημα Αλλαγής συνεχίζεται, ύστερα από την απόφαση της Φώφης Γεννηματά να τοποθετήσει τον Γ. Καμίνη στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, καθώς ήδη από τα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ αποχωρούν στελέχη κυρίως της «βενιζελικής» πλευράς, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για τη στάση της Χαριλάου Τρικούπη απέναντι στον πρώην υπουργό.
Ένα από αυτά τα στελέχη ήταν και ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Λιντζέρης, ο οποίος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής στη Β' περιφέρεια Πειραιά.
Στο μεταξύ, στο νεοσύστατο κόμμα «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου, έχουν αρχίσει ήδη οι παραιτήσεις.
Έτσι, λοιπόν, μετά την παραίτηση του Γιώργου Μπαρτζώκη του κόμματος των δανειοληπτών και του δημοσιογράφου, Νίκου Μαστρογιάννη, έρχεται και η αποχώρηση της Δώρας Αντωνίου, η οποία πολιτεύεται στην εκλογική περιφέρεια Α' Πειραιά.
Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις και στην Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ) αφού κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης υπέβαλλε την παραίτησή του.
Ο Λαφαζάνης ανέλαβε την ευθύνη για το πολύ κακό αποτέλεσμα της ΛΑΕ στις ευρωεκλογές, ενώ δήλωσε ότι θα εργαστεί για μια πλατιά εκλογική συνεργασία με όμορες δυνάμεις.
Την αποχώρησή του από την ηγεσία του ΛΑΟΣ ανακοίνωσε και ο Γιώργος Καρατζαφέρης στον απόηχο των ευρωεκλογών.
Ο ίδιος ανακοίνωσε πως αναλαμβάνει την ευθύνη για την εκλογική επίδοση, λέγοντας πως "η ευθύνη του αποτελέσματος ανήκει στην ηγεσία του κόμματος".
Οι ίδιες αναταράξεις υπάρχουν και στην Ένωση Κεντρώων, καθώς ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής Γιάννης Σαρίδης, ενώ αποχώρησε και ο Γιώργος Καραπουλάκης, εκφράζοντας την αντίθεσή του σε παλαιοκομματικές νοοτροπίες και προσωποκεντρικές καταστάσεις που συμβαίνουν στην Ένωση Κεντρώων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης