Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Η αρχηγός του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά

Η αρχηγός του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά
Η Φώφη Γεννηματά πιθανόν να άργησε…αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ που λέει ο θυμόσοφος λαός
Η Φώφη Γεννηματά με την απόφασή της να προτείνει στον Ευάγγελο Βενιζέλο την τελευταία θέση του ψηφοδελτίου του Επικρατείας, στην ουσία αναβαπτίστηκε στη θέση της προέδρου του κόμματος, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς όλους, ότι είναι η αρχηγός και αποφασισμένη να συγκρουστεί με όποιον διαφωνεί με τις αποφάσεις της.
Η Φώφη Γεννηματά πιθανόν να άργησε…αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ που λέει ο θυμόσοφος λαός.
Όλα όμως θα κριθούν εκ του αποτελέσματος στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου.
Δεν είναι πρόωρο να πούμε ότι μόνο οφέλη μπορεί να έχει το ΚΙΝΑΛ από την αποχώρηση του Ε. Βενιζέλου από τις τάξεις του.
Άλλωστε στη συνείδηση των ψηφοφόρων, ο πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είχε δώσει την αίσθηση ότι ήταν μόνο για τον εαυτό του, όσο σκληρό κι αν ακούγεται ή γράφεται.
Οι φιλοδοξίες του Πανεπιστημιακού και Συνταγματολόγου περιλάμβαναν μόνο την …αφεντιά  
Όλοι και Όλα ήταν το όχημα που θα τον οδηγούσαν στο στόχο του.
Οι ικανότητες τους όμως δεν αμφισβητούνται όπως και η σημαντική του συμβολή στο κοινοβουλευτικό έργο.
Αν τελικά η επόμενη κοινοβουλευτική θητεία δεν έχει στα έδρανα τον Συνταγματολόγο Ευάγγελο Βενιζέλο θα είναι τεράστια απώλεια.  
Πάντως το πολιτικό του παρελθόν στο ΠΑΣΟΚ, αρχή γενομένης από το Ζάππειο του 2007, αλλά και τα γεγονότα του Νοεμβρίου του 2011 με την απομάκρυνση του εκλεγμένου πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, προσδιορίζουν μια σημαντική πολιτική προσωπικότητα η οποία όμως αδιαφορούσε για τον πολιτικό και πραγματικό χρόνο.
Το επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Ρέλλο τον Σεπτέμβριο του 2007 στην ουσία τερμάτισαν τις φιλοδοξίες του ικανού πολιτικού  στελέχους λέγοντας Εγώ ως ηγέτης όλων…  
Αν αναφερθούμε σε πιο ήρεμες κυβερνητικές περιόδους  όπως η αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001 οι προτεινόμενες αλλαγές είχαν σκοπιμότητες, καθώς τέθηκε η υποχρέωση ότι  οι βουλευτές δεν μπορούν να ασκούν το επάγγελμα τους.
Η …καινοτομία άλλαξε στην επόμενη αναθεώρηση Επίσης η έννοια του ήταν η «προστασία» των καναλαρχών οριοθετώντας τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ στο Σύνταγμα. Οι αναφορές μας στο πολιτικό παρελθόν του Ευάγγελου Βενιζέλου, θέλω να πιστεύω  ότι δεν τον αδικούν.
Αξίζει τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων αλλά ο ίδιος περιόρισε την περίμετρο της πολιτικής του παρουσίας μόνο στην κεντρική σκηνή που κοιτούσε στην εξουσία.
Η άρνηση του Ε. Βενιζέλου και η αποχώρηση του ίσως να είναι η πραγματική του συνεισφορά στο ΚΙΝΑΛ καθώς μπαίνουν τέλος  στα σενάρια συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία. Βέβαια η Φώφη Γεννηματά θα αναμένει την επιβεβαίωση για την ορθότητα της απόφασή της με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα του Ιουλίου.    

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης