Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Στις εθνικές εκλογές κρίνεται το μέλλον μας, και μας αφορά

tags :
Στις εθνικές εκλογές κρίνεται το μέλλον μας, και μας αφορά
«Όσο περισσότερη ορατότητα κερδίζει τόσο εδραιώνεται ως μια έστω οριακή επιλογή στις εκλογές που έρχονται».
Με την προσοχή στραμμένη στα επικοινωνιακά τερτίπια των δύο κραταιών κομμάτων των ημερών κινδυνεύουμε να χάσουμε την ουσία η οποία, βρίσκεται στα προγράμματά τους αλλά και στις εξελίξεις που αφορούν στα μικρότερα κόμματα.
Με τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης εδώ και μία –και πλέον- εβδομάδα να κυριαρχούν στα ΜΜΕ για άλλη μια φορά κοιτάμε το δένδρο και χάνουμε το δάσος.
Την εβδομάδα που προηγήθηκε των εκλογών –ευρωεκλογών και α’ γύρου αυτοδιοικητικών- αναλωθήκαμε με τις δημοσκοπήσεις, κατά πόσο αυτές διενεργούνται σωστά και πόσο μέσα ή έξω θα πέσουν, και την προηγούμενη (εβδομάδα), αυτή που οδήγησε στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών μάθαμε τα πάντα για τις εξελίξεις στην επιλογή της ηγεσίας του Αρείου Πάγου και του ΣτΕ. Δε λέω ενδιαφέροντα όλα, αλλά πόσο φαντάζονται κάποιοι ότι αυτά είναι τόσο σημαντικά για τη ζωή των πολιτών την ψήφο των οποίων διεκδικούν και ενόψει εθνικών εκλογών.
Ευελπιστώ, αν και νομίζω πως θα διαψευσθώ, ότι το 35ήμερο μέχρι τις 7 Ιουλίου -οπότε και αναμένονται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πολλών, οι εθνικές εκλογές, αν και ο Πρωθυπουργός δεν έχει αναφερθεί σε καμία ημερομηνία- δε θα ακούμε μόνο τι θα πράξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σχετικά με το προεδρικό διάταγμα για τις τοποθετήσεις των ανώτατων δικαστικών που επέλεξε το υπουργικό συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής αλλά και το πως θα διαμορφωθεί το κλίμα με δεδομένες τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ και την αποχώρηση από αυτό του κ. Βενιζέλου αλλά και άλλων στελεχών, φίλα προσκείμενων σε αυτόν.
Ευελπιστώ πως –κυρίως- η οικονομία και τα σχετικά με αυτήν προγράμματα των κομμάτων θα πάρουν ήδη τη θέση τους από σήμερα, που τελειώσαμε και με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, στις συζητήσεις προκειμένου να μας διαφωτίσουν για το μέλλον το οποίο μας περιμένει.
Ευελπιστώ ότι η επιπόλαιη υπερπροβολή κάποιων –νεοεισερχόμενων κομματικών στην ευρωβουλή- από τα ΜΜΕ θα περιοριστεί γιατί όπως σοφά έγραψε μία πανεπιστημιακός «Όσο περισσότερη ορατότητα κερδίζει τόσο εδραιώνεται ως μια έστω οριακή επιλογή στις εκλογές που έρχονται». Και αυτό δεν είναι αστείο, γιατί μπορεί ο Λεβέντης να φεύγει αλλά αυτό που δείχνει να έρχεται και εντός της ελληνικής Βουλή, αποτυπώνεται στην πλέον μισαλλόδοξη εκδοχή του.
Γι’ αυτό ο ελληνικός Τύπος –σε όλες του τις μορφές- καλό θα ήταν να έχει συμπεριλάβει για τις επόμενες εβδομάδες αποκαλυπτικά ρεπορτάζ για τις ιδέες και τις απόψεις του όλων και περισσότερο των… νέων κομμάτων και να μην τους δίνουν βήμα χωρίς αντίλογο, στο όνομα της τηλεθέασης και της ακροαματικότητας.
Διαφορετικά, αν δεν καταφέρουμε να δούμε πέρα από τις… τηλεπωλήσεις, θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας, την οποία εμείς διαμορφώνουμε, με τις επιλογές μας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης