Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σαμαράς: Σκευωρία που στήθηκε από αδίστακτους πολιτικούς καιροσκόπους η Novartis

Σαμαράς: Σκευωρία που στήθηκε από αδίστακτους πολιτικούς καιροσκόπους η Novartis
Θα τους πάω μέχρι τέλους, δεν περιμένω καν τη συγνώμη τους υποστηρίζει σε δήλωση του ο κ.Σαμαράς
Για σκευωρία που στήθηκε από αδίστακτους πολιτικούς καιροσκόπους για τη σπίλωση αντιπάλων τους κάνει λόγο ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis και στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», το οποίο δημοσιοποίησε το κείμενο παραίτησης του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή από την υπόθεση.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ.Αγγελής κατήγγειλε πρωτοφανείς μεθοδεύσεις στη διερεύνηση της υπόθεσης της Novartis και κατάχρηση εξουσίας (άρθρο 239 του Ποινικού Κώδικα) εκ μέρους των εισαγγελέων που τη χειρίζονται ενώ έκανε λόγο και για πολιτικές παρεμ  βάσεις, υποστηρίζοντας ότι υπήρξε βιασύνη για διώξεις σε βάρος πολιτικών προσώπων.
«Το κείμενο της παραίτησης Αγγελή, που έφερε στη δημοσιότητα το "Πρώτο Θέμα", αποκαλύπτει με ανατριχιαστικές εκ-των-έσω λεπτομέρειες, τη σκευωρία που στήθηκε από αδίστακτους πολιτικούς καιροσκόπους για τη σπίλωση αντιπάλων τους.
Και εκτελέστηκε, δυστυχώς, από μια ομάδα δικαστικών λειτουργών, επίορκη και εγκληματική - όπως την χαρακτηρίζει ο ίδιος ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.
Αυτά ακριβώς που είχα ευθέως καταγγείλει από την πρώτη στιγμή με τη μήνυσή μου κατά των σκευωρών, τώρα επιβεβαιώνονται πλήρως!
Έχω πει, και το επαναλαμβάνω, ότι θα τους πάω "μέχρι τέλους".
Δεν έχω να προσθέσω τίποτε από την πλευρά μου.
Δεν περιμένω ούτε καν τη συγγνώμη τους.
Τους αφήνω στην κρίση των αρμοδίων οργάνων της Πολιτείας.
Εν τέλει, και στην κρίση της Ιστορίας.
Πρόκειται για μια σκευωρία χωρίς προηγούμενο - χειρότερη τελικά απ' ό,τι καταγγέλλαμε κι εμείς που υπήρξαμε ο στόχος της!
Είμαι βέβαιος, πως όλοι θα αντλήσουμε τα απαραίτητα διδάγματα.
Κι όλοι θα πάρουμε μέτρα, ώστε τέτοιες αθλιότητες να μην επαναληφθούν ποτέ στο μέλλον.
Σε λίγες εβδομάδες, οι πολίτες θα κληθούν, να κρίνουν το πολιτικό μέλλον των εμπνευστών της σκευωρίας αυτής.
Η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, από την πλευρά της, είμαι βέβαιος ότι θα αναλάβει, με νηφαλιότητα και ευθυκρισία, πρωτοβουλίες αυτοκάθαρσης.
Εξετάζοντας αμερόληπτα και σε βάθος τις καταγγελίες Αγγελή, προκειμένου να πέσει φως στη σκοτεινή αυτή σκευωρία και να αποδοθεί το δίκαιο» αναφέρει στην τοποθέτηση του ο κ.Σαμαράς.

ΝΔ για υπόθεση Novartis: Οργανωμένη σκευωρία με στόχο τη σπίλωση συγκεκριμένων πολιτικών

Για οργανωμένη σκευωρία με στόχο τη σπίλωση συγκεκριμένων πολιτικών κάνει λόγο και η ΝΔ, με αφορμή δημοσιεύμα για την υπόθεση Novartis.
«Το υπόμνημα του πρώην αντιεισαγγελέα διαφθοράς κ. Γιάννη Αγγελή που αποκαλύφθηκε χθες από την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα» ενισχύει τη διάχυτη πλέον πεποίθηση των πολιτών ότι στην υπόθεση Novartis υπήρξε μια οργανωμένη πολιτική σκευωρία με στόχο τη σπίλωση συγκεκριμένων πολιτικών, ανάμεσα στους οποίους είναι δύο πρωθυπουργοί και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος.
Ας γνωρίζουν όλοι ότι η αλήθεια στην εν λόγω υπόθεση θα λάμψει πολύ σύντομα» τονίζει, σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης