Τελευταία Νέα
Διεθνή

Seibert (Βερολίνο): Η κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται με σοβαρότητα - Παραιτήθηκε η Nahles

Seibert (Βερολίνο): Η κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται με σοβαρότητα - Παραιτήθηκε η Nahles
Tην παραίτησή της υπέβαλε στο προεδρείο του SPD η Andreal Nahles
Η κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται κανονικά σχολίασε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Steffen Seibert, σχολιάζοντας την παραίτηση της επικεφαλής του SPD, Andrea Nahles.
«Μα, φυσικά!», ήταν η απάντηση του Seibert σε ερώτηση σχετικά με το εάν σήμερα όλοι οι υπουργοί ασχολούνται με τα κυβερνητικά τους καθήκοντα, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που πυροδότησε στον «μικρό» κυβερνητικό εταίρο η προαναγγελία της παραίτησης της Nahles.
«Η κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να εργάζεται με σοβαρότητα και συναίσθηση ευθύνης, διότι τα μεγάλα θέματα, που πρέπει να λύσουμε από κοινού, είναι ανοιχτά», δήλωσε ο Seibert επαναλαμβάνοντας τη σχετική τοποθέτηση της Καγκελαρίου, Angela Merkel, και πρόσθεσε ότι «σε αυτό το πνεύμα και με αυτή την αποφασιστικότητα εργάζονται η Καγκελαρία και τα υπουργεία, τα οποία έχουμε την τιμή να εκπροσωπούμε εδώ».
 
Παραιτήθηκε η Nahles

Την παραίτησή της από την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) υπέβαλε πριν από λίγη ώρα και επισήμως η Nahles, όπως ανακοίνωσε η ίδια αποχωρώντας από το κτίριο «Βίλι Μπραντ», στο Βερολίνο.
Η τριμελής Επιτροπή θα οδηγήσει το κόμμα στην επόμενη συνεδρίαση του Προεδρείου σε τρεις εβδομάδες.
Σε αυτή την συνεδρίαση θα πρέπει να αποφασιστεί η εκλογή της νέας ηγεσίας.
Το επόμενο Συνέδριο του SPD ήταν προγραμματισμένο για τον Δεκέμβριο, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι θα επισπευσθεί.
Αντιθέτως, η εκλογή νέου επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, την οποία η Nahles είχε προγραμματίσει για αύριο, ακυρώθηκε και μεταβατικά την ευθύνη αναλαμβάνει ο μέχρι τώρα αντιπρόεδρός της Rolf Mützenich.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης