Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το βασικό πρόβλημα της κυβέρνησης της ΝΔ θα είναι η οριακή αυτοδυναμία με επιθετική αντιπολίτευση από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

Το βασικό πρόβλημα της κυβέρνησης της ΝΔ θα είναι η οριακή αυτοδυναμία με επιθετική αντιπολίτευση από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ
Η πολιτική υποκρισία της αριστεράς θα αποδειχθεί από τον τρόπο με τον οποίο θα αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση της ΝΔ.
Σκληρή αντιπολίτευση αναμένεται να έχει από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ η κυβέρνηση της ΝΔ… τα δύο κόμματα με σχεδόν 100 βουλευτές θα θυμηθούν την αντιδεξιά ρητορεία τους…όταν θα είναι αντιπολίτευση.
Το βασικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι κυβέρνησε σχεδόν 4 χρόνια χωρίς να έχει πραγματική αντιπολίτευση άπαξ και η ΝΔ είναι θιασώτης των μνημονιακών πολιτικών.
Μπορεί για λόγους πολιτικών εντυπώσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να συγκρούοντας την Βουλή αλλά δεν υπήρχε ουσιώδης διαφορά στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής.
Η ΝΔ είναι θιασώτης των πολιτικών των μνημονίων ως λύση για τα οικονομικά αδιέξοδα σε συνδυασμό με αναπτυξιακή στρατηγική.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υποχρεώθηκε να εφαρμόσει μια πολιτική που ιδεολογικά δεν ταυτιζόταν, εφάρμοσε μια πολιτική της ΝΔ οπότε πρακτικά δεν είχε αντιπολίτευση.
Το βασικό πρόβλημα της κυβέρνησης της ΝΔ είναι ότι θα έχει οριακή αυτοδυναμία από 152 έως 155 βουλευτές και απέναντι της θα έχει σκληρή αντιπολίτευση από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ.
Αυτό που δεν έχει γίνει αντιληπτό είναι ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ στην αντιπολίτευση θα μεταμορφωθούν και από κόμματα που προτάσσουν το εθνικό συμφέρον θα εξελιχθούν σε κόμματα κομματικής μικρότητας.
Η ΝΔ θα είναι στόχος τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να εξελιχθεί σε νέα κεντροαριστερά όσο και από το ΚΙΝΑΛ που θέλει να εξελιχθεί σε προοδευτικό πόλο.
Η έξοδος του Ευάγγελου Βενιζέλου βασικού και προβεβλημένου στελέχους του ΚΙΝΑΛ ουσιαστικά κλείνει τις πόρτες συνεργασίας μεταξύ ΝΔ και Κινήματος Αλλαγής.
Η ΝΔ δεν θα συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα συγκυβερνήσει με το επίσημο ΚΙΝΑΛ – ίσως με ορισμένους βουλευτές του – δεν θα συγκυβερνήσει με την Χρυσή Αυγή ή το ΚΚΕ.
Η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου και η ΜεΡΑ 25 του Βαρουφάκη είναι οι επίδοξοι υποψήφιοι συνεργάτες.
Ο Βαρουφάκης δήλωσε ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί με την ΝΔ.
Επειδή αυτό το σενάριο είναι απίθανο ο μόνος πρακτικά εταίρος της κυβέρνησης της ΝΔ θα είναι ο Βελόπουλος που ίσως καταφέρει να εκλέξει 12 βουλευτές.
Τι θα συμβεί όμως εάν η ΝΔ καταφέρει να επιτύχει οριακή αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου 2019;
Η εύκολη προσέγγιση ότι μπορεί να κυβερνήσει με 153 ή 154 βουλευτές θα διαψευστεί.
Μετά την πρώτη περίοδο του ενθουσιασμού κάθε κυβέρνησης ξεκινούν οι κόντρες και οι έριδες και ανά πάσα στιγμή μπορούν να ανεξαρτητοποιηθούν βουλευτές.
Συν τοις άλλοις η κυβέρνηση της ΝΔ θα έχει απέναντι της μια αριστερίζουσα, προβοκατόρικη και μικροπολιτικού χαρακτήρα αντιπολίτευση, οπότε εύκολα μπορεί να ξεθωριάσει ο αρχικός ενθουσιασμός.
Ο βασικός φόβος είναι ότι αριστεροί μαθημένοι στον πολιτικό καιροσκοπισμό και στις οβειδιακές μεταμορφώσεις εύκολα μπορεί να λησμονήσουν ότι έφεραν το τρίτο μνημόνιο στην Ελλάδα προκαλώντας μεγάλο πλήγμα στην οικονομία.
Οι αριστεροί εύκολα μπορούν να υποδυθούν τον δήθεν κοινωνικό τους πρόσωπο ποντάροντας ότι ο έλληνας έχει μνήμη χρυσόψαρου.
Η πολιτική υποκρισία της αριστεράς θα αποδειχθεί από τον τρόπο με τον οποίο θα αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση της ΝΔ.

Υποσημείωση

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε και ορθώς τιμωρήθηκε ο Τσίπρας και η αριστερά των μνημονίων και των κότερων.
Όμως επειδή ο έλληνας έχει μνήμη χρυσόψαρου λησμόνησε μια άλλη αποτυχημένη διακυβέρνηση του Σαμαρά που έληξε άδοξα τέλη του 2014.
Η αποτυχία της κυβέρνησης Σαμαρά ήταν η αιτία να φορτωθεί και να πειραματιστεί ο ελληνικός λαός την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης