Τελευταία Νέα
Speculator

Η Dobank έγινε Do Value - Η εξαγορά της LPN Capital και ο Στάθης Ανδριανάκης

tags :
Η Dobank έγινε  Do Value - Η εξαγορά της LPN Capital και ο Στάθης Ανδριανάκης
Από τον περασμένο Αύγουστο τα αποτελέσματα είναι πενιχρά έως μηδαμινά καθώς οι εισηγήσεις της Dobank έπεφταν στο κενό
Σε αδιέξοδο οδηγούνται οι προσπάθειες τις μέχρι πρότινος Dobank, η οποία να σημειωθεί μετονομάσθηκε σε Do Value καθώς η μητρική ιταλική Dobank αποχώρησε από τις   τραπεζικές εργασίες με τον όμιλο να περνά εξολοκλήρου στο αμερικανικό Fund Fortress.
O επικεφαλής της Do Value Στάθης Αδριανάκης παρά τις φιλότιμες προσπάθειες να φέρει σε πέρας το project που είχε αναλάβει φαίνεται πλέον αδύνατο.
Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες τις είχαν αναθέσει ως κορυφαία εταιρεία τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων συνολικής αξίας 1,8  δις. ευρώ και αφορούσαν 300 ελληνικές εταιρείες.
Από τον περασμένο Αύγουστο τα αποτελέσματα είναι πενιχρά έως μηδαμινά καθώς οι εισηγήσεις της Dobank έπεφταν στο κενό.
Η μετεξέλιξή της σε εταιρεία servicers καθώς εξαγόρασε την εταιρεία LPN Capital τη βάζουν σε νέα μονοπάτια στην αγορά με την μητρική εταιρεία Fortress να παίρνει πιο επιθετική στάση στην αγορά η οποία αναμένεται να «ζωντανέψει» τους επόμενους μήνες.
Το χαρτοφυλάκιο της Do Value περιλαμβάνει εταιρείες που βρίσκονται στην κόψη  του ξυραφιού, περιμένοντας οι εισηγήσεις του κ Στάθη Ανδριανάκη να εγκριθούν από τις τράπεζες έτσι ώστε να εισέλθουν στην κανονικότητα.
Όμως η παρατεταμένη ακινησία τόσο της DoValue όσο και από την πλευρά των τραπεζών προκαλεί ανησυχία στα επιτελεία των εταιρειών τα οποία περιμένουν εδώ και επτά μήνες  άμεσες λύσεις στα καυτά ζητήματά τους που είναι αρχικά  η χρηματοδότησή τους με κεφάλαια κίνησης.
Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς η νέα δομή της Do Value μετά  την εξαγορά  της LPN Capital θα εστιάσει το ενδιαφέρον ως  εταιρεία servicers  αναλαμβάνοντας τη διαχείριση  κόκκινων δανείων. Ορισμένα  θεωρούν ότι είναι ένα βήμα πιο μπροστά σε σχέση  με τον ανταγωνισμό καθώς η Do bank και σήμερα Do Value έχει διαχειριστεί ένα φάκελο 300 εταιρειών μεταξύ αυτών διαθέτουν παραγωγικές μονάδες.
Ακόμη  γνωρίζουν με ακρίβεια τα δάνεια τους και τις πραγματικές τους ανάγκες σε κεφάλαια.
Πάντως η Do Value από τις πρώτες κινήσεις που έκανε ήταν να μειώσει  την αξία των ακινήτων των εταιρειών μειώνοντας στην ουσία τις εμπράγματες εξασφαλίσεις φέρνοντας σε χειρότερη διαπραγματευτική θέση με τις τράπεζες.
Τέλος να σημειωθεί ότι η απραξία του σχεδίου υλοποίησης από την  Do Value  με σημαντικές ευθύνες και για τις συστημικές τράπεζες οδηγεί στην έξοδο στενούς και έμπειρους συνεργάτες του Στάθη Ανδριανάκη, ο οποίος δεν κατάφερε να «νικήσει» τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης