Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ενισχύθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα για τον Μάιο 2019 - Στις 51,2 μονάδες ο δείκτης PMI

Γαλλία: Ενισχύθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα για τον Μάιο 2019 - Στις 51,2 μονάδες ο δείκτης PMI
Ο κλάδος υπηρεσιών αναπτύχθηκε με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων έξι μηνών
Περαιτέρω άνοδο κατέγραψε η δραστηριότητα των επιχειρήσεων στη Γαλλία για τον Μάιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (5/6) στοιχεία της Markit, εν μέσω σημαντικής ανόδου στον κλάδο υπηρεσιών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI που αφορά τη δραστηριότητα στον κλάδο υπηρεσιών στης χώρας διαμορφώθηκε στις 51,5 μονάδες, έναντι 50,5 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδ των τελευταίων έξι μηνών.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο σύνθετος δείκτης PMI, στον οποίο περιλαμβάνεται και ο μεταποιητικός κλάδος, να διαμορφωθεί στις 51,2 μονάδες, έναντι 50,1 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Όπως ανέφερε ο οικονομολόγος της Markit, Eliot Kerr, «τα αποτελέσματα του PMI για τον Μάιο έδειξαν την ισχυρότερη δραστηριότητα από τότε που ξεκινήσαν οι διαδηλώσεις τον Νοέμβριο, υπογραμμίζοντας την εξασθένηση των επιδράσεων από το κίνημα των "κίτρινων γιλέκων"».
Παράλληλα, ο κ. Kerr πρόσθεσε ότι «η βελτίωση των επιδόσεων προήλθε κυρίως από τον κλάδο των υπηρεσιών, όπου επιταχύνθηκε ο ρυθμός τόσο την παραγωγής όσο και των νέων παραγγελιών», ενώ επεσήμανε ότι «οι καθοδικές πιέσεις από τον μεταποιητικό κλάδο υποχώρησαν επίσης, με την παραγωγή να υποχωρεί με τους ηπιότερους ρυθμούς από τον Φεβρουάριο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης