Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φιάσκο στη Βουλή με τους Ποινικούς Κώδικες - Αλλαγές φέρνει ο Καλογήρου - Αποχώρησαν ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή

Φιάσκο στη Βουλή με τους Ποινικούς Κώδικες - Αλλαγές φέρνει ο Καλογήρου - Αποχώρησαν ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή
Η συζήτηση των Ποινικών Κωδίκων γίνεται μόνο με την παρουσία των κυβερνητικών βουλευτών και των μελών της ΚΟ του Ποταμιού
Νομοτεχνική βελτίωση στο άρθρο του ποινικού κώδικα που αφορά το αδίκημα του βιασμού προανήγγειλε από το βήμα της βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, λέγοντας ότι σε συνεννόηση με τα μέλη των νομοπαρασκευαστικών επιτροπών θα διορθωθεί το σχετικό άρθρο ώστε να υπάρχει σωστή εξισορρόπηση της ποινολογικής αντιμετώπισης των βιαστών.

«Υπάρχει θέμα στον ορισμό του βιασμού.
Υπήρξε μια σωστή νομοθετική πρωτοβουλία και διόρθωση μετά την διαβούλευση.
Σήμερα διαβάζουμε ότι ο βιασμός γίνεται πλημμέλημα. Δεν ισχύει.
Διατηρείται κακούργημα και τιμωρείται ως κακούργημα» είπε αρχικά ο κ. Καλογήρου για να συνεχίσει: «Η παράγραφος 5 του άρθρου προσπάθησε να κλιμακώσει ποινολογικά το αδίκημα με πλημμέλημα που όμως θα εκτίεται.
Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την αλλαγή της κλιμακοποίησης.
Αυτό φαίνεται ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από πολίτες και κινήματα.
Και έχουμε το παράδοξο να εμφανίζεται η κυβέρνηση που τόσα έχει ψηφίσει για τα δικαιώματα ως κυβέρνηση που ψηφίζει υπέρ των βιαστών.
Είμαστε σε συνεννόηση με τα μέλη της νομοπαρασκευαστικής  επιτροπής ώστε με νομοτεχνική βελτίωση να διορθωθεί η παράγραφος 5.
Θα επανέλθουμε και με άλλες νομοτεχνικές βελτιώσεις για να σταματήσει η συζήτηση αυτή».
Είχαν προηγηθεί έντονες αντιδράσεις, ακόμα και από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, για τον ορισμό του βιασμού και τις ποινές που θεσπίζονται.
Ο κ. Καλογήρου, προσπαθώντας να καθησυχάσει τα πνεύματα, ανακοίνωσε ότι δεν ισχύει ότι το έγκλημα του βιασμού γίνεται πλημμέλημα με τους νέους Ποινικούς Κώδικες.

Παρόντες μόνο Ποτάμι και κυβερνητικοί βουλευτές

Σημειώνεται ότι η συζήτηση των Κωδίκων γίνεται μόνο με την παρουσία των κυβερνητικών βουλευτών και των μελών της ΚΟ του Ποταμιού.
Νωρίτερα αποχώρησαν σε υψηλούς τόνους από την συνεδρίαση της Ολομέλειας ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή, ενώ η ΝΔ απέχει εξ’ αρχής από τη συνεδρίαση μη νομιμοποιώντας την δυνατότητα νομοθέτησης της κυβέρνησης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης