Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η αποχαιρετιστήρια ομιλία του Βενιζέλου στη Βουλή: Θα είμαι πάντα μάχιμος και ενεργός πολίτης

Η αποχαιρετιστήρια ομιλία του Βενιζέλου στη Βουλή: Θα είμαι πάντα μάχιμος και ενεργός πολίτης
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έλαβε τον λόγο στη συζήτηση για τους Ποινικούς Κώδικες
Την αποχαιρετιστήρια ομιλία εκφώνησε στη Βουλή, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, λαμβάνοντας τον λόγο στη συζήτηση για τους Ποινικούς Κώδικες, από την οποία απείχε η αντιπολίτευση.
«Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά όλους.
Δεν θα είμαι μέλος της επόμενης Βουλής, αλλά θα είμαι πάντα μάχιμος και ενεργός πολίτης, το σημαντικότερο που μπορεί να κάνει κάποιος στο Δημοκρατικό μας Πολίτευμα» κατέληξε στο τέλος της ομιλίας του και άκουσε το χειροκρότημα από όλους τους παρευρισκόμενους.
Όπως σημείωσε, αποχωρεί μετά από 26 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης θητείας, έχοντας αναδειχθεί ακόμη και πρώτος σε σταυρούς στην Α' Θεσσαλονίκης.
Επισήμανε ότι υπηρέτησε την κυβέρνηση από διάφορα σημαντικά πόστα έως και τη θέση αντιπροέδρου κυβέρνησης, ότι έδωσε μάχες από τη θέση της Αντιπολίτευσης και πως διατέλεσε αρχηγός κόμματος, για να καταλήξει: «Θέλω να ευχαριστήσω ελληνική Δημοκρατία που με τίμησε με τόσο υψηλά αξιώματα».
Μάλιστα μετά το τέλος της ομιλίας του χαιρέτησε προσωπικά κάθε βουλευτή που ήταν στην αίθουσα και στην συνέχεια πήγε στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά με τον οποίο είχε μία σύντομη συνομιλία.
Έπειτα επισκέφθηκε τον χώρο των δημοσιογράφων για να τους ευχηθεί και στην ερώτηση πότε θα τον ξαναδούν στη Βουλή απάντησε με ένα χαμόγελο και «ένα θα δούμε».
Στην ομιλία του τάχθηκε υπέρ της αναμόρφωσης του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
«Η ψήφιση των κωδίκων θα έπρεπε να έχει γίνει πολύ νωρίτερα υπό συνθήκες πολιτικής συναίνεσης» είπε ο κ. Βενιζέλος σημειώνοντας ότι «ο εκσυγχρονισμός τους είναι απολύτως αναγκαίος, με τις σύγχρονες αντιλήψεις του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού.
Ο νέος ποινικός κώδικας δεν καθιστά επιεικέστερα τα άρθρα που είναι κρίσιμα για τη διερεύνηση της σκευωρίας της Novartis».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης