Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρήγας: Ο σκληρός πυρήνας της ΕΕ επιτίθεται, εκ νέου, στην Ελλάδα

tags :
Ρήγας: Ο σκληρός πυρήνας της ΕΕ επιτίθεται, εκ νέου, στην Ελλάδα
Δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας σε ραδιοφωνικό σταθμό
«Άνοιξε η όρεξη του σκληρού πυρήνα της ΕΕ, αλλά και των σκληρών της ΝΔ και των οικονομικών συμφερόντων και ο ελληνικός λαός πρέπει να το σκεφτεί πάρα πολύ καλά», επισήμανε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας σχολιάζοντας την τρίτη έκθεση της μεταμνημονιακής εποπτείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5».
«Η πεμπτουσία της δικής μας πολιτικής είναι η ορθή διαχείριση των δημοσίων οικονομικών.
Αντίστοιχες προβλέψεις των θεσμών έχουν κατ' επανάληψη διαψευστεί στο παρελθόν», πρόσθεσε και χαρακτήρισε «αντιφατική και αλλοπρόσαλλη τη στάση της ΝΔ όλο αυτό το διάστημα» που «από τη μία ζητούσε από τους Ευρωπαίους εταίρους τη μη κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου και από την άλλη έφερνε στη Βουλή τροπολογία για την κατάργησή της και σε συνδυασμό με το εκλογικό αποτέλεσμα, άνοιξε την όρεξη του σκληρού πυρήνα των Βρυξελλών».
«Ενώ λοιπόν πριν τις ευρωπαϊκές εκλογές η Κομισιόν δεν είχε αναφέρει το παραμικρό για τα μέτρα ελάφρυνσης που είχε προαναγγείλει η κυβέρνησή μας, από χθες παρατηρούμε πως ορισμένοι ακραίοι κύκλοι άρχισαν να επαναφέρουν στο προσκήνιο το σενάριο της λιτότητας, των περικοπών και των απολύσεων», παρατήρησε.
Ο κ. Ρήγας χαρακτήρισε ορθή την απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης να προχωρήσει στην ψήφιση του ποινικού κώδικα που «ήταν απαίτηση του νομικού κόσμου και υπάρχει η πολιτική συναίνεση».
Τέλος, σχολιάζοντας την αποχώρηση των κομμάτων από τη συζήτηση των νομοσχεδίων στην Ολομέλεια, υπογράμμισε: «Πρόκειται για νομοσχέδια που υπήρχε ανάγκη να προχωρήσουν στο πλαίσιο της συνέχειας της λειτουργίας τους κράτους.
Συνταγματικά είναι απαράδεκτο που ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ παρεμβαίνουν με αυτό τον τρόπο στη μη λειτουργία του κράτους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης