Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ενισχύθηκε κατά +0,4% η βιομηχανικής παραγωγή της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Απρίλιο 2019

Γαλλία: Ενισχύθηκε κατά +0,4% η βιομηχανικής παραγωγή της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Απρίλιο 2019
Η άνοδος των βιομηχανικών παραγγελιών στη Γαλλία ήταν μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις
Άνοδο κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία τον Απρίλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (7/6) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρωζώνη κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +0,4% σε μηνιαία βάση, έναντι πτώσης -1,1% τον Μάρτιο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στο +0,3%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή της Γαλλίας ενισχύθηκε κατά +1,1% έναντι ετήσιας πτώσης -0,7% τον Μάρτιο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +1%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Insee, η παραγωγή ενέργειας και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας κατέγραψε σημαντική μηνιαία άνοδο της τάξεως του +3,2% τον Απρίλιο, σημειώνοντας ανάκαμψη σε σχέση με την πτώση του Μαρτίου.
Εξαιρουμένων των τιμών στον τομέα της ενέργειας, η μεταποιητική παραγωγή παρέμεινε αμετάβλητη σε μηνιαία βάση, ενώ σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2018 καταγράφηκε άνοδος της τάξεως του +0,5%.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων της χώρας, οι εξαγωγές της χώρας για τον ίδιο μήνα υποχώρησαν κατά -1,9% σε σύγκριση με τον Μάρτιο, την ίδια στιγμή που η πτώση στις εξαγωγές διαμορφώθηκε στο -2,7%.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το εμπορικό έλλειμμα της Γαλλίας να περιοριστεί στα 4,98 δισ. ευρώ, έναντι 5,46 δισ. ευρώ τον Μάρτιο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στα 4,74 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης