Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Αποχωρώ από τη Βουλή και παραιτούμαι από την ηγεσία του Ποταμιού - Μασκαραλίκια δεν χωρούν στη δική μου ζωή

Θεοδωράκης: Αποχωρώ από τη Βουλή και παραιτούμαι από την ηγεσία του Ποταμιού - Μασκαραλίκια δεν χωρούν στη δική μου ζωή
Η τελευταία ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη στη Βουλή
Την τελευταία του ομιλία στη Βουλή πραγματοποίησε σήμερα (7/6/2019) ο Σταύρος Θεοδωράκης.
«Όπως ήδη έχετε ενημερωθεί το Ποτάμι δεν κατεβαίνει στις ερχόμενες εκλογές. Και εγώ προφανώς, δεν θα είμαι στην επόμενη Βουλή.
Όπως είχα πει η μεταπήδηση σε άλλη κομματική βάρκα ή μάλλον μαούνα, στο δικό μου αξιακό σύστημα ισοδυναμεί με προδοσία.
Μασκαραλίκια δεν χωρούν στη δική μου ζωή.
Αποχωρώ από τη Βουλή και παραιτούμαι από την ηγεσία του Κινήματος που ίδρυσα αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την ήττα στις ευρωεκλογές» επεσήμανε στην αρχή της ομιλίας του.
Ο ίδιος χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ως τον μεγάλο αντίπαλο του Ποταμιού και επεσήμανε «εμείς παρά την πίεση πότε από το αριστερό καθεστώς και πότε από το δεξιό καθεστώς δεν θυσιάσαμε την ανεξαρτησία μας, δεν μασήσαμε τα λόγια μας, δεν δειλιάσαμε και δεν υποχωρήσαμε».
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στους νέους Ποινικούς Κώδικες κάνοντας λόγο για ένα θετικό και αναγκαίο βήμα.
«Οι κώδικες είναι ένα έργο σημαντικών νομικών της πράξης και της θεωρίας που συνεργάσθηκαν υπό τη προεδρία προσωπικοτήτων της Δικαιοσύνης όπως ο Ιωάννης Μανωλεδάκης, ο Βασίλης Μαρκής, ο Χριστόφορος Αργυρόπουλος» τόνισε και δήλωσε περήφανος «για την τελευταία πράξη της ΚΟ του Ποταμιού, καθώς ήταν το μοναδικό κόμμα της αντιπολίτευσης που συμμετείχε στη συζήτηση.
«Ο μεταδοτικός ιός της παλαιοκομματικής κουτοπονηριάς "αφού θα το κάνουν κάποιοι άλλοι, γιατί να εκτεθούμε εμείς;" δεν πρόσβαλε ποτέ το Ποτάμι.
Από την νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης μέχρι την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης ο οποίος «έκλεισε» την ομιλία του λέγοντας: «Aποχαιρετώ τη Βουλή πολιτικά ηττημένος, ανθρώπινα θλιμμένος, αλλά τελικά υπερήφανος για την προσφορά του Ποταμιού στην κοινωνία και την πατρίδα και αισιόδοξος ότι ο σπόρος που ρίξαμε θα φυτρώσει ξανά.
Σας ευχαριστώ!».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης