Τελευταία Νέα
Διεθνή

Giorgetti (Lega): Τα mini-BOTs (παράλληλο νόμισμα) αποτελούν μια πιθανότητα

tags :
Giorgetti (Lega): Τα mini-BOTs (παράλληλο νόμισμα) αποτελούν μια πιθανότητα
H Moody's σχολιάζοντας τα «mini-BOTs» επεσήμανε ότι «θα ήταν το πρώτο βήμα προς τη δημιουργία ενός παράλληλου νομίσματος και την αποχώρηση της Ιταλίας από την Ευρωζώνη»
Ανοιχτή παραμένει η συζήτηση για παράλληλο νόμισμα στην Ιταλία προκαλώντας αναταραχή στις αγορές.
Το θέμα επανέφερε o Giancarlo Giorgetti, βουλευτής της Lega, o οποίος δήλωσε «τα mini-BOTs αποτελούν μια πιθανότητα».
Σε χθεσινή (6/6/2019) της ανάλυση, η Moody's σχολιάζοντας τα «mini-BOTs» επεσήμανε ότι «θα ήταν το πρώτο βήμα προς τη δημιουργία ενός παράλληλου νομίσματος και την αποχώρηση της Ιταλίας από την Ευρωζώνη».
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η ιταλική βουλή ενέκρινε την εισαγωγή των λεγόμενων “mini-Βots”, ενός εργαλείου χρέους που θα στηρίζεται σε μελλοντικά φορολογικά έσοδα, θα αυξάνει βραχυπρόθεσμα τη ρευστότητα του ιταλικού κράτους και θα είναι αποδεκτό ως μέσο πληρωμής, με άλλα λόγια ένα παράλληλο νόμισμα.
Την ιδέα έχει στηρίξει κατά καιρούς ο επικεφαλής για τη Lega και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Matteo Salvini, όπως και λοιποί αξιωματούχοι του κόμματός του, όπως σχολιάζουν ξένα μέσα ενημέρωσης.
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι αν διαδοθούν τα “mini-Bots” στην οικονομία κι αρχίσουν να τα χρησιμοποιούν ολοένα και συχνότερα εταιρείες και πολίτες, τότε το ιταλικό κράτος μπορεί να δημιουργήσει το δικό του νόμισμα και να αρχίσει σταδιακά να αποσχίζεται από την Ευρωζώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης