Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φίλης: Τις μεσαίες τάξεις διέλυσε η πολιτική των δύο πρώτων μνημονίων – Στις εκλογές θα πάμε με «βαριά όπλα» το έργο και το προγραμμά μας

Φίλης: Τις μεσαίες τάξεις διέλυσε η πολιτική των δύο πρώτων μνημονίων – Στις εκλογές θα πάμε με «βαριά όπλα» το έργο και το προγραμμά μας
"Στις εκλογές που έρχονται το ΚΙΝΑΛ κινδυνεύει με βαριά ήττα", αναφέρει ο Ν. Φίλης
"Είμαι βέβαιος ότι αν παρουσιάσουμε με ευκρίνεια στον ελληνικό λαό τα δύο αντίπαλα πολιτικά σχέδια που συγκρούονται σε αυτές τις εκλογές και τι διακυβεύεται, μπορούμε να πετύχουμε τη νίκη και την ανατροπή", δηλώνει  ο βουλευτής Α' Αθήνας και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης.
"Εν όψει των εθνικών εκλογών και με το απόθεμα της κριτικής και του θυμού να έχει μειωθεί,  - δεν λέω, εκτονωθεί - μειώνοντας τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και αυξάνοντας την αποχή, τα ποσοστά της ΝΔ αλλά και μικρότερων σχηματισμών, πιστεύω ότι μπορούμε να «μηδενίσουμε το κοντέρ».
Να σταθούμε μπροστά στους πολίτες, όχι με τις «σφεντόνες» μιας επιλεκτικής πολιτικής καλών προθέσεων που στις ευρωεκλογές διαστρεβλώθηκε από ένα γιγάντιο μιντιακό σύστημα ως «επιδοματική», αλλά με τα «βαριά όπλα» του απολογισμού ενός τεράστιου έργου σε πολλούς τομείς και κυρίως με το πρόγραμμά μας και το στρατηγικό μας σχέδιο για την οριστική έξοδο από την κρίση.
Για την Ελλάδα της ελπίδας, της ευημερίας, της δίκαιης ανάπτυξης με παραγωγική ανασυγκρότηση, αλληλεγγύη και οικολογική προστασία", αναφέρει κ. Φίλης σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Σημειώνει ότι ο λαός καταλαβαίνει ποια πολιτική έρχεται, μετά την πρωτιά Βέμπερ και Μητσοτάκη, την ενίσχυση της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, την κατάρρευση των σοσιαλδημοκρατών στη Γερμανία και σε άλλες χώρες, την αποδυνάμωση της Αριστεράς που δεν μπορεί να αντισταθμιστεί από την εντυπωσιακή άνοδο των Πρασίνων.
Σε αυτή την ολέθρια για τα λαϊκά συμφέροντα προοπτική "θα κάνουμε ότι μπορούμε να υψώσουμε φραγμό στις εκλογές της 7ης Ιουλίου".
Αναφέρει ότι τις μεσαίες τάξεις διέλυσε η πολιτική των δύο πρώτων μνημονίων, συμπληρώνοντας ότι «πάνω σε αυτή τη διάλυση ήρθαν πρόσθετες επιβαρύνσεις από δικές μας πολιτικές που μας επιβλήθηκαν», αλλά και πως «με δεδομένο όμως ότι σε αυτό το προ κρίσης μοντέλο ανάπτυξης δεν πρόκειται ούτε θέλουμε να επιστρέψουμε, οφείλουμε -σε αντιπαράθεση με το σχέδιο της ΝΔ που οδηγεί στο χθες που μας χρεοκόπησε- να παρουσιάσουμε στο σύνολο του ελληνικού λαού, στην τεράστια κοινωνική πλειοψηφία, το δικό μας σχέδιο με επίκεντρο την εργασία».
Στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για νομοθετήματα της τελευταίας στιγμής, απαντά πως «αυτή η κυβέρνηση εννοεί να δρα μέχρι το τελευταίο λεπτό της θητείας της με βάση τη συνταγματική νομιμότητα προς υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων», αλλά και .αντλώντας παράδειγμα από τη Βρετανία, λέγοντας  «λες και έπρεπε να σταματήσει τη λειτουργία του για το Brexit ή άλλα σημαντικά θέματα το Βρετανικό Κοινοβούλιο επειδή η πρωθυπουργός Μέι τελεί υπό παραίτηση και το κόμμα της κατετάγη 4ο στις ευρωεκλογές!».
«Όλα αυτά δείχνουν μια λαίμαργη για εξουσία αντιπολίτευση με τριτοκοσμική αντίληψη για τους θεσμούς και τη συνταγματική τάξη που καμιά σχέση δεν έχει με τον ευρωπαϊκό πολιτικό πολιτισμό», σύμφωνα με τον κ. Φίλη.
Κληθείς να σχολιάσει τους χαμηλούς τόνους που έχει επιλέξει η ΝΔ, ο κ. Φίλης απαντά «χαρακτηρίζω «μειλίχιο τέρας» αυτό το επικοινωνιακό φτιασίδωμα της ΝΔ, του κ. Μητσοτάκη και των στελεχών του.
Κανείς δεν πρέπει να ξεγελαστεί».
Αναφερόμενος στο ΚΙΝΑΛ και τη ρήξη Γεννηματά-Βενιζέλου , μεταξύ άλλων, σημειώνει  «έβλεπα τους εκπροσώπους του ΚΙΝΑΛ το βράδυ των εκλογών. Ορισμένοι ήταν πιο χαρούμενοι από τους εκπροσώπους της ΝΔ.
Το κόμμα τους είχε επιβεβαιώσει για μια ακόμη φορά ότι είναι ικανό μόνο για χαμηλές μονοψήφιες επιδόσεις και απορούσα που έβρισκαν τόση ικανοποίηση και κληρονομημένη από τα παλιά, οίηση και αλαζονεία.
Μετά ήρθε η ακατανόητη απόφαση να εκπαραθυρώσουν τον κύριο Βενιζέλο, κρατώντας, όμως, ακέραιη την δική του πολιτική σύλληψη περί "στρατηγικής ήττας" της Αριστεράς».
Εκτιμά δε, πως  «στις εκλογές που έρχονται το ΚΙΝΑΛ κινδυνεύει με βαριά ήττα και η υπό την κυρία Γεννηματά ηγετική ομάδα, απαλλάσσεται από ένα πρόσωπο του βεληνεκούς του κ. Βενιζέλου, ώστε, να μην τεθεί θέμα μετεκλογικής αμφισβήτησής της».
Τέλος, για το κόμμα του κ. Βαρουφάκη, αναφέρει ότι προσεγγίζει τον ίδιο «με συμπάθεια» αλλά και «με πολλή αγάπη» τους ψηφοφόρους  «που τον ψήφισαν στις ευρωεκλογές για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους, οι οποίοι τώρα, μαζί με χιλιάδες άλλους προοδευτικούς και αριστερούς πολίτες από τον κόσμο της αποχής και της διαμαρτυρίας, επιστρέφουν μαζικά και θα στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης