Αποστολάκης: Συνεχής η προσπάθεια για να διατηρήσουμε την ηρεμία και να χαμηλώσουμε τις εντάσεις στο Αιγαίο

Αποστολάκης: Συνεχής η προσπάθεια για να διατηρήσουμε την ηρεμία και να χαμηλώσουμε τις εντάσεις στο Αιγαίο
Τι δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, από τη Σύρο
Στις εκδηλώσεις του Πολεμικού Ναυτικού «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος», στην Ερμούπολη της Σύρου, όπου και κατέθεσε στέφανο στο Μνημείο Κωνσταντίνου Κανάρη, παρέστη σήμερα, Κυριακή 9/6, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης.
Ο κ. Αποστολάκης σε δήλωσή του τόνισε ότι «είμαστε σήμερα στη Σύρο, με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τους Αρχηγούς του ΓΕΝ και του ΓΕΑ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πολεμικού Ναυτικού, πριν από την έναρξη της ασκήσεως «Καταιγίς» και γιορτάζουμε τις εκδηλώσεις που έχουμε ονομάσει «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος», κατά τις οποίες όλα τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού που συμμετέχουν στην άσκηση έχουν διασπαρεί σε όλα τα λιμάνια του Ανατολικού Αιγαίου, ξεκινώντας την άσκηση με μια σοβαρή παρουσία του Ναυτικού και των πληρωμάτων στα λιμάνια της διασποράς».
 «Διαπιστώνουμε, άλλη μία φορά, το αξιόμαχο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, τη σημασία που έχει για τους Έλληνες η δυνατότητα αυτή που υπάρχει του Πολεμικού Ναυτικού να καλύπτει όλο το Αιγαίο και να αυξάνει το αίσθημα της ασφάλειας και της ειρήνης στην περιοχή», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Επανέλαβε ότι «η προσπάθεια είναι συνεχής για να διατηρήσουμε την ηρεμία και να καταφέρουμε να χαμηλώσουμε τις εντάσεις σε αυτή την περιοχή, η οποία είναι σε μία συνεχή ένταση».
Τέλος, ο υπουργός ευχήθηκε στα πληρώματα των πλοίων «καλή άσκηση, ασφαλείς πλόες και καλή ολοκλήρωση των αποστολών τους».
Σημειώνεται ότι στις εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης και ο Αρχηγός ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, Αντιναύαρχος ΛΣ Σταμάτιος Ράπτης.

www.bankingnews.gr

BREAKING NEWS