Η Νέα Ζηλανδία θα αποσύρει τις εναπομείνασες δυνάμεις της από το Ιράκ το 2020

Η Νέα Ζηλανδία θα αποσύρει τις εναπομείνασες δυνάμεις της από το Ιράκ το 2020
Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Jacinda Arder δήλωσε σήμερα (10/6) ότι η χώρα της σκοπεύει να αποσύρει τις μονάδες των ένοπλων δυνάμεών της που είναι ανεπτυγμένες στο Ιράκ τον Ιούνιο του 2020
Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Jacinda Arder δήλωσε σήμερα (10/6) ότι η χώρα της σκοπεύει να αποσύρει τις μονάδες των ένοπλων δυνάμεών της που είναι ανεπτυγμένες στο Ιράκ τον Ιούνιο του 2020 προσθέτοντας ότι εκείνες που είναι ανεπτυγμένες στο Αφγανιστάν θα συνεχίσουν την αποστολή τους ως τουλάχιστον τον Δεκέμβριο του 2020.
Η χώρα διατηρεί το τρέχον διάστημα 95 στελέχη των ένοπλων δυνάμεών της σε μια μη-μάχιμη αποστολή στην Τάτζι του Ιράκ, όπου η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία εκπαιδεύουν τις ιρακινές δυνάμεις από το 2015.
«Πριν από τέσσερα χρόνια η Νέα Ζηλανδία έκανε μια δέσμευση προς την ιρακινή κυβέρνηση και στον συνασπισμό να εκπαιδεύσει τις ιρακινές δυνάμεις στην Τάτζι και να αυξήσει τη δυνατότητά τους να νικήσουν το Ισλαμικό Κράτος και να εμποδίσουν την επανεμφάνισή του», ανέφερε η Jacinda Arder σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε. «Τους επόμενους 12 μήνες, η Νέα Ζηλανδία θα είναι σε θέση να ολοκληρώσει την εκπλήρωση της δέσμευσης αυτής», συμπλήρωσε η πρωθυπουργός της χώρας.
Η Jacinda Arder συμπλήρωσε σε χωριστή ανακοίνωσή της ότι οι νεοζηλανδικές ένοπλες δυνάμεις θα μειώσουν τον αριθμό των στελεχών τους που έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο της αποστολής του NATO για την υποστήριξη και την υποστήριξη των αξιωματικών του στρατού του Αφγανιστάν από 13 σε 11.


www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS