Τελευταία Νέα
Οικονομία

Όχι και ο Βαρουφάκης της εθνικής αποτυχίας και ταπείνωσης, της οικονομικής καταστροφής, κήνσορας οικονομικών ιδεών;

Όχι και ο Βαρουφάκης της εθνικής αποτυχίας και ταπείνωσης, της οικονομικής καταστροφής, κήνσορας οικονομικών ιδεών;
Ορισμένα μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν τον Βαρουφάκη ως τον μάγο του Οζ που έχει λύσεις για όλα με την διαφορά ότι για την δύσμοιρη Ελλάδα…αποδείχθηκε εθνική τραγωδία.
Τελικώς η μνήμη του έλληνα είναι πολύ περιορισμένη.
Τα μέσα ενημέρωσης που κατέκριναν τον Βαρουφάκη πρώην υπουργό Οικονομικών και υπεύθυνο για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων και την επιβολή του τρίτου μνημονίου, τον παρουσιάζουν ως την εναλλακτική πολιτική πρόταση όχι γιατί το πιστεύουν αλλά γιατί τον χρησιμοποιούν ως πιόνι κατά του ΣΥΡΙΖΑ.
Όμως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Βαρουφάκης ως υπουργός οικονομικών με τις θεωρίες παιγνίων, τις στρατηγικές πρόσκρουσης στο τοίχο και την πορεία σε αδιέξοδα που πήρε τίναξε στον αέρα την Ελλάδα το 2015.
Ο Βαρουφάκης δοκιμάστηκε και το αποτέλεσμα της οικονομικής του πολιτικής ήταν η μαζική φυγή καταθέσεων, η κατάρρευση των τραπεζών, η επιβολή capital controls και ο διασυρμός της Ελλάδος διεθνώς.
Η Ελλάδα οδηγήθηκε ατιμωτικά σε τρίτο μνημόνιο και το δίδυμο Τσίπρας και Βαρουφάκης έχουν τεράστια ευθύνη.
Ειδικά ο Βαρουφάκης εμφανίζεται ως ο γκουρού που δεν άσκησε οικονομική πολιτική και με το ετερόκλητο κομματικό του μόρφωμα επιχειρεί με πλύση εγκεφάλου μακιαβελικού τύπου ούτε λίγο ούτε πολύ ότι… αποτελεί την λύση για την Ελλάδα.
Ο πολιτικός Γιάνης Βαρουφάκης ο υπουργός οικονομικών της σκοτεινής περιόδου του 2015 όπου τα CDS, οι αποδόσεις των ομολόγων, το χρηματιστήριο και οι τράπεζες διαλύθηκαν δεν μπορεί να εμφανίζεται κήνσορας της ορθολογικής οικονομικής σκέψης στην Ελλάδα.
Ο Βαρουφάκης απέδειξε απίστευτη πολιτική προχειρότητα, θυσίασε τον ελληνικό λαό μόνο και μόνο για να εφαρμόσει τις ιδέες του που ήταν ένα συνονθύλευμα τρικυμίας εν κρανίω.
Ο Βαρουφάκης εμφανίστηκε ως επαναστάτης, συνθηκολόγησε με την Τρόικα παρέτεινε το μνημόνιο Σαμαρά και ακολούθως υποχώρησε τον ΣΥΡΙΖΑ να συρθεί στο ντροπιαστικό τρίτο μνημόνιο.
Μάλιστα για να επικαλεστούμε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη που ήταν τότε στον ΣΥΡΙΖΑ Τσίπρας και Βαρουφάκης για να αποφύγουν την εξευτελιστική πρόωρη πτώση της κυβέρνησης αλλά και το ειδικό Δικαστήριο, όπως νόμιζαν, εκβίασαν όλη τη νύκτα λήξης της προθεσμίας υπογραφής, τον Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του κράτους να υπογράψει παράνομη γνωμοδότηση, που τελικά έκανε, με την οποία έκρινε ότι αρκούσε η υπογραφή του Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για να νομιμοποιηθεί η συνέχιση από τον ΣΥΡΙΖΑ του δεύτερου μνημονίου.
Τσίπρας – Βαρουφάκης απετέλεσαν στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ένα άκρως επιζήμιο δίδυμο, που ασφαλώς ο Τσίπρας είχε την πρώτη καταστροφική ευθύνη.
Ο πολιτικός Βαρουφάκης που εμφανίστηκε ως ο μάγος της οικονομίας όχι απλά απέτυχε αλλά προκάλεσε τεράστιας βλάβη στην οικονομία, χρειάστηκαν 4 χρόνια για να εμφανίσει τα πρώτα σημάδια σταθεροποίησης.
Ο Βαρουφάκης δεν έχει ούτε το πολιτικό ανάστημα, ούτε το ηθικό ανάστημα να εμφανίζεται κήνσορας και ιδεολόγος.
Ταυτόχρονα κατά ένα παράδοξο τρόπο για λόγους μικροπολιτικής εμφανίζεται ως θιασώτης της προοδευτικής διεθνούς ενάντια στο κύμα της ανόδου της ακροδεξιάς.
Ενώ όλη η Ευρώπη αλλάζει γιατί τα εθνικιστικά και ακροδεξιά κινήματα στέλνουν καθαρά μηνύματα στις κοινωνίες σε αντίθεση με την τυχοδιωκτική αριστερά ο Βαρουφάκης με την Προοδευτική Διεθνή θα μας προκύψει και ο επαναστάτης απέναντι στους λαούς που θέλουν ισχυρά έθνη κράτη.
Είναι τέτοια η πολιτική υποκρισία του ανδρός που λησμονεί ότι η μάχη με την Τρόικα που έδωσε ως υπουργός οικονομικών επιδίωκε την αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδος ως δανειζόμενη χώρα έναντι των δανειστών.
Δεν είναι τυχαίο ότι είχαν σκεφθεί και επιστροφή στην δραχμή, προφανώς σχέδιο καταστροφικό εάν είχε συντελεστεί.
Έτσι λοιπόν ορισμένα μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν τον Βαρουφάκη ως τον μάγο του Οζ που έχει λύσεις για όλα με την διαφορά ότι για την δύσμοιρη Ελλάδα…αποδείχθηκε εθνική τραγωδία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης