Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Oxford Economics: Ένα υφεσιακό σοκ θα προκαλέσει «βουτιά» 30% στις αποτιμήσεις της Wall

Oxford Economics: Ένα υφεσιακό σοκ θα προκαλέσει «βουτιά» 30% στις αποτιμήσεις της Wall
Οι οικονομολόγοι της Oxford Economics εξετάζουν δύο «εφιαλτικά» σενάρια τόσο για τη Wall Street όσο και για την παγκόσμια οικονομία

Διόλου αισιόδοξη για το μέλλον των αγορών και κυρίως αυτό της Wall Street δεν είναι η Oxford Economics σε report της, στο οποίο παραδέχεται ότι οι προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία έχουν σαφώς αποδυναμωθεί.
Το θετικό νέο στο report είναι ότι οι οικονομολόγοι της Oxford Economics εκτιμούν ότι η παγκόσμια οικονομία θα επιτύχει ρυθμό ανάπτυξης 2,7% το 2019 και πιθανώς ελαφρώς υψηλότερο το 2020.
Ταυτόχρονα, όμως, εξετάζουν και δύο δυσμενή σενάρια.
Κάποιος μπορεί να θεωρήσει ότι η οικονομία των ΗΠΑ ενδέχεται να επιβραδυνθεί απότομα στο γ’ τρίμηνο του 2019, κατόπιν να διολισθήσει σε ύφεση, πορεία η οποία θα πλήξει τα εταιρικά κέρδη, το επιχειρηματικό και φυσικά το επενδυτικό κλίμα.
Το αποτέλεσμα από αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει μείωση κατά 30% του S&P 500 το τρίτο τρίμηνο.
Μέσα σε μια χρονιά οι Η.Π.Α. θα βρίσκονται σε ύφεση, με τη Fed να μειώνει με επιθετικό τρόπο τα επιτόκια, προκειμένου να «αποτρέψει ένα ακόμη πιο άσχημο σοκ».
Στο δεύτερο «εφιαλτικό» σενάριο καταγράφονται οι επιπτώσεις που μπορούν να υπάρξουν από την κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Οι ΗΠΑ χρεώνουν δασμούς 25% για τις εισαγωγές από την Κίνα και το Μεξικό και ένα 10% για τα προϊόντα της Ευρώπης και ένα 25% για αυτοκίνητα τα οποία κατασκευάζονται εκτός Β. Αμερικής.
Με βάση αυτές τις υποθέσεις, οι μετοχές των ΗΠΑ θα μπορούσαν να μειωθούν κατά 15% μέχρι τα τέλη του 2019, αναφέρει η εταιρεία.
Αυτά είναι  τα γραφήματα της Oxford Economics που δείχνουν κορυφαία μειονεκτήματα και ανοδικούς παγκόσμιους οικονομικούς κινδύνους για τα επόμενα τρία χρόνια:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης