Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Η μόνη δέσμευση που θα τηρήσει ο Μητσοτάκης είναι η μείωση της φορολόγησης των επιχειρήσεων

Παπαδημούλης: Η μόνη δέσμευση που θα τηρήσει ο Μητσοτάκης είναι η μείωση της φορολόγησης των επιχειρήσεων
Η «τρύπα» του 1,5 δις ευρώ στα δημόσια έσοδα από αυτή τη μείωση θα καλυφθεί με περικοπές σε κοινωνικό κράτος, Παιδεία, Υγεία είπε ο κ.Παπαδημούλης
Την θέση ότι τη μόνη δέσμευση που θα τηρήσει ο Κ. Μητσοτάκης είναι η μείωση της φορολόγησης των επιχειρήσεων διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ για αθέτηση υποσχέσεων.
«Η μόνη δέσμευση, που θα εφαρμόσει, είναι η μείωση φορολογίας των επιχειρήσεων και το 1,5 δις τρύπα στα δημόσια έσοδα θα το καλύψει με περικοπές από το κοινωνικό κράτος τη δημόσια Παιδεία, τη δημόσια Υγεία, το ασφαλιστικό και τις αμοιβές των εργαζομένων» είπε μιλώντας στη ν ΕΡΑ ο κ.Παπαδημούλης, ο οποίος επιτέθηκε στον Κ. Μητσοτάκη για  την άρνηση του να αντιπαρατεθεί ευθέως με τον κ. Τσίπρα σε debate μεταξύ των δύο, παρόλο που όπως είπε είχε δεσμευθεί γι’ αυτό πριν τις ευρωεκλογές.
«Νιώθει ότι σε ένα τέτοιο διάλογο θα αποκαλυφθεί αυτό που επιμελώς κρύβει: το αντικοινωνικό πρόσωπο και την οπισθοδρόμηση που συνιστά η πολιτική πρόταση της ΝΔ» τόνισε ο κ.Παπαδημούλης, ο οποίος κατηγόρησε για διγλωσσία τα στελέχη και τον πρόεδρο της ΝΔ λέγοντας χαρακτηριστικά «ο Κυριάκος με τα λόγια χτίζει ανώγεια και κατώγεια».
Ο κ.Παπαδημούλης είπε πως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χρεοκόπησαν την χώρα και έφεραν τα μνημόνια και την έκρηξη της ανεργίας, αναφέροντας ότι  «αυτή η άθλια κυβέρνηση Τσίπραέχει φέρει ρυθμούς ανάπτυξης μεγαλύτερους από το μέσο όρο της ευρωζώνης, έχει δημιουργήσει 400.000 νέες θέσεις εργασίας, έχει ισορροπήσει τα δημοσιονομικά μεγέθη κι έχει δημιουργήσει μαξιλάρι αποθεματικών 34 δις. ευρώ».
Ο κ. Παπαδημούλης εκτίμησε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα στις εθνικές εκλογές θα έχουν αθροιστικά ποσοστό γύρω στο 70%, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγαλύτερες δεξαμενές για άνοδο, αφού, όπως είπε, την μεγάλη ζημιά την έκανε η αποχή αριστερών και προοδευτικών ψηφοφόρων, επισημαίνοντας ότι μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι και ο ΣΥΡΙΖΑ να επικρατήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης