Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ισχυρό προβάδισμα Johnson στον πρώτο γύρο για τη διαδοχή May

Βρετανία: Ισχυρό προβάδισμα Johnson στον πρώτο γύρο για τη διαδοχή May
Ο Boris Johnson έλαβε 114 ψήφους στον πρώτο γύρο της διαδικασίας για τη διαδοχή της πρωθυπουργού Theresa May
Ένα βήμα πιο κοντά στην εξουσία έκανε σήμερα (13/6/2019) ο Boris Johnson, που έχει δεσμευθεί να φέρει σε πέρας το Brexit στις 31 Οκτωβρίου, καθώς κέρδισε μακράν τη μεγαλύτερη στήριξη από τους βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος στον πρώτο γύρο της διαδικασίας για τη διαδοχή της πρωθυπουργού Theresa May.
Ο Johnson έλαβε 114 ψήφους, με τον υπουργό Εξωτερικών, Jeremy Hunt, στη δεύτερη θέση, με 43 ψήφους, και τον υπουργό Περιβάλλοντος, Michael Gove, τρίτο με 37 ψήφους.
Ακολουθούν ο πρώην υπουργός αρμόδιος για το Brexit, Dominic Raab, με 27, ο υπουργός Εσωτερικών, Sajid Javid, με 23, ο υπουργός Υγείας, Matt Hancock, με 20 και ο υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης, Rory Stewart, με 19.
Τρεις υποψήφιοι -η Andrea Leadsom, η Esther McVey και ο Mark Harper-αποκλείστηκαν καθώς δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό των 17 ψήφων.
Σύμφωνα με την Επιτροπή 1922, που επιβλέπει τη διαδικασία, ψήφισε το σύνολο των 313 βουλευτών, χωρίς να υπάρξουν άκυρα ψηφοδέλτια.
Ο Johnson δήλωσε περιχαρής που κέρδισε την πρώτη ψηφοφορία, αλλά σημείωσε ότι υπάρχει ακόμα δρόμος.
«Ευχαριστώ τους φίλους και τους συναδέλφους μου στο Συντηρητικό και Ενωτικό Κόμμα για τη στήριξή τους», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter.
«Είμαι περιχαρής που κέρδισα την πρώτη ψηφοφορία, αλλά έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε ακόμα», πρόσθεσε.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης