Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Επιβεβαιώνεται σε «Β» η Αργεντινή, σταθερό το trend - «Αγκάθι» ο πληθωρισμός

DBRS: Επιβεβαιώνεται σε «Β» η Αργεντινή, σταθερό το trend - «Αγκάθι» ο πληθωρισμός
Δεν μεταβάλλει τις αξιολογήσεις της Αργεντινής η DBRS
Σε «Β» και «R-4» διατήρησε τις αξιολογήσεις μακροπρόθεσμης και βραχυπρόθεσμης -αντίστοιχα- πιστοληπτικής ικανότητας για την Αργεντινή η DBRS Ratings, χωρίς να μεταβάλλει τις σταθερές προοπτικές (trend).
Σύμφωνα με τον καναδικό οίκο, η Αργεντινή έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στη μείωση των μακροοικονομικών ανισορροπιών, ωστόσο ο πληθωρισμός εξακολουθεί να παραμένει επίμονα υψηλός και η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση.
Ο συνδυασμός των αυξημένων φόρων, των μειώσεων των δημόσιων επιδοτήσεων και άλλων προσπαθειών για τον εξορθολογισμό των δημόσιων δαπανών, αναμένεται να οδηγήσει σε εξισορρόπηση τον κρατικό προϋπολογισμό.
Λαμβάνοντας υπόψη τις υπόλοιπες εκταμιεύσεις από το πρόγραμμα του ΔΝΤ, αυτό εξαλείφει την ανάγκη για -καθαρή- νέα χρηματοδότηση φέτος, υπογραμμίζεται.
Οι πολιτικές προοπτικές παραμένουν εξαιρετικά αβέβαιες, καθώς τα μέτρα λιτότητας έχουν εμβαθύνει την οικονομική ύφεση και έχουν βλάψει τη δημοτικότητα του προέδρου Macri.
«Οι εθνικές εκλογές της Αργεντινής θα διεξαχθούν στις 27 Οκτωβρίου.
Εάν κανένας υποψήφιος δεν λάβει περισσότερο από το 45% των ψήφων (ή περισσότερο από 40% με τουλάχιστον 10% διαφορά από τον επόμενο υποψήφιο), θα διεξαχθεί στις 24 Νοεμβρίου μια νέα εκλογική διαδικασία μεταξύ των δύο πρώτων υποψηφίων.
Η επανεκλογή του Mauricio Macri φαίνονται αμφίβολες», σχολιάζεται.
Η DBRS αναμένει ύφεση 1,2% -έναντι 2,5% το 2018- το τρέχον έτος, με την ανάπτυξη να επιστρέφει το 2020, στο 2,2%.
Το δημόσιο χρέος θα υποχωρήσει σημαντικά το 2020, στο 69% του ΑΕΠ, έναντι 86,3% και 75,9% το 2018 και το 2091, αντίστοιχα.
Ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί φέτος το 30,5% από 47,6% πέρυσι, για να μειωθεί περαιτέρω στο 21,2% το 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης