Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εσθονία: Αστυνομική έρευνα στην τράπεζα Aripank, μετά τo ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην Danske Bank

Εσθονία: Αστυνομική έρευνα στην τράπεζα Aripank, μετά τo ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην Danske Bank
Η εσθονική αστυνομία ανέφερε ότι οι τρεις υπάλληλοι της Aripank συνελήφθησαν στις 11 Ιουνίου και στη συνέχεια απελευθερώθηκαν μετά από δύο ημέρες ανάκρισης
Τρεις υπαλλήλους της τοπικής τράπεζας Tallina Aripank συνέλαβαν  και ανέκριναν οι αστυνομικές αρχές της Εσθονίας στο πλαίσιο έρευνας για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και δωροδοκίες.
Το τραπεζικό σύστημα της Εσθονίας βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, αφότου η τράπεζα της Δανίας, Danske Bank ανακοίνωσε ότι, περισσότερα από 234 εκατομμύρια δολάρια είχαν «ξεπλυθεί» μέσω του υποκαταστήματός της στη χώρα αυτή της Βαλτικής, αναφέρει το Reuters. 
Η εσθονική αστυνομία ανέφερε ότι οι τρεις υπάλληλοι της Aripank συνελήφθησαν στις 11 Ιουνίου και στη συνέχεια απελευθερώθηκαν μετά από δύο ημέρες ανάκρισης, σε μια έρευνα που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2018.
Ανακοινώθηκε επίσης, πως η υπόθεση αυτή δεν συνδέεται με την έρευνα στο υποκατάστημα της Danske Bank.
H Aripank, μία από τις μικρότερες τράπεζες της περιοχής σε σχέση με τους σκανδιναβικούς τραπεζικούς ομίλους όπως η Danske και η Swedbank, δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο για την υπόθεση.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης