Πολιτική

Θεοχαρόπουλος: Στις 7 Ιουλίου οι πολίτες αποφασίζουν για τη ζωή τους - Η ΝΔ προσπαθεί να εγκλωβίσει τον λαό

Θεοχαρόπουλος: Στις 7 Ιουλίου οι πολίτες αποφασίζουν για τη ζωή τους - Η ΝΔ προσπαθεί να εγκλωβίσει τον λαό
"Οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν μεταξύ της Δεξιάς και της οικογενειοκρατίας για λίγους ή της Αριστεράς και της κοινωνικής δικαιοσύνης για τους πολλούς», αναφέρει ο Θ. Θεοχαρόπουλος
«Στις 7 Ιουλίου οι πολίτες αποφασίζουν για τη ζωή τους.
Για το εάν η Προοδευτική Συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ ή η συντηρητική παράταξη της ΝΔ έχουν το όραμα, το σχέδιο, τη βούληση και την αποφασιστικότητα να αλλάξουν την Ελλάδα και τις διαχρονικές παθογένειες προς όφελος της κοινωνίας στη μεταμνημονιακή εποχή», δηλώνει ο υπουργός Τουρισμού και πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Κατά τον ίδιο, «το διακύβευμα είναι αν στη χώρα θα εφαρμοσθεί ένα προοδευτικό ή ένα συντηρητικό σχέδιο.
Είναι Αλέξης Τσίπρας ή Κυριάκος Μητσοτάκης για πρωθυπουργός.
Οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν μεταξύ της Δεξιάς και της οικογενειοκρατίας για λίγους ή της Αριστεράς και της κοινωνικής δικαιοσύνης για τους πολλούς».
Ακόμη, ο κ. Θεοχαρόπουλος, υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στον Νότιο Τομέα της Β΄ Αθηνών, αναφέρει πως «οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν είτε τη ΝΔ που στη διακυβέρνησή της εκτόξευσε την ανεργία στο 27% είτε την Αριστερά που τη μείωσε στο 18%», αλλά και ότι «Οι πολίτες έχουν να επιλέξουν μεταξύ της Δεξιάς που μείωσε τον κατώτατο μισθό και της Αριστεράς που ήδη τον αύξησε και τώρα εγγυάται την επαναφορά της αρμοδιότητας καθορισμού του στους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους.
Η ΝΔ σήμερα προσπαθεί να εγκλωβίσει τον ελληνικό λαό, χρέος μας είναι να το αποτρέψουμε».
Σημειώνει ότι σε αντίθεση με τις ευρωεκλογές, «τώρα το βασικό κριτήριο θα είναι η καθημερινότητα τους», ενώ κατηγορεί τη ΝΔ ότι δεν θέλει να αποκαλύψει, όπως αναφέρει, ότι έχει «ταξική πολιτική εναντίον των φτωχών και μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων» και επικρίνει το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης «αρνείται ακόμα και το ντιμπέιτ με τον κ. Τσίπρα, ενώ δεσμεύθηκε δημοσίως δύο βδομάδες μόλις πριν τις ευρωεκλογές».
Περαιτέρω, ο κ. Θεοχαρόπουλος δηλώνει απολύτως δικαιωμένος για την επιλογή να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, «τον προοδευτικό πόλο της χώρας απέναντι στον συντηρητικό της ΝΔ» και επικρίνει το Κίνημα Αλλαγής για «βαθιά ανιστόρητη και μακριά από τον προοδευτικό κόσμο» θέση περί «στρατηγικής ήττας» του ΣΥΡΙΖΑ.
Με αφορμή τη συνεργασία του Σοσιαλιστικού Κόμματος με τους Podemos στην Ισπανία, ο κ. Θεοχαρόπουλος επισημαίνει ότι «όπου η Σοσιαλδημοκρατία αποτέλεσε το δεκανίκι της Δεξιάς συρρικνώθηκε, ενώ όπου αποφάσισε να συμμετέχει σε προοδευτικές συμμαχίες με την Αριστερά, ωφελήθηκαν και οι προοδευτικές δυνάμεις και η κοινωνία».
«Για αυτό θα έπρεπε και το ΚΙΝΑΛ να αλλάξει θέση και να συνεισφέρει σε μία ευρεία προοδευτική συμμαχία. Αλλά δεν το βλέπω», προσθέτει..
Τέλος, ο υπουργός αναφέρει ότι «ο τουρισμός αποτελεί εθνική υπόθεση» και «στόχο μας είναι η τουριστική περίοδος να κυλήσει ομαλά στα σημερινά υψηλά επίπεδα, αλλά και να δρομολογηθούν όλες εκείνες οι ενέργειες που θα εξασφαλίσουν την ανάπτυξη μέχρι το και το τέλος της τουριστικής σεζόν».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης