Τελευταία Νέα
Διεθνή

Steinmeier: Ανεκπλήρωτες οι ελπίδες της ΕΕ για μια πιο συνεκτική και στενή εταιρική σχέση με τη Ρωσία

tags :
Steinmeier: Ανεκπλήρωτες οι ελπίδες της ΕΕ για μια πιο συνεκτική και στενή εταιρική σχέση με τη Ρωσία
Η Ευρώπη να υιοθετήσει μια πιο νηφάλια και αποστασιοποιημένη προσέγγιση επισημαίνει ο πρόεδρος της Γερμανίας
Την θέση ότι οι ελπίδες της ΕΕ για μια πιο συνεκτική και στενή εταιρική σχέση με τη Ρωσία έμειναν ανεκπλήρωτες διατύπωσε ο πρόεδρος της Γερμανίας, Frank Walter Steinmeier, ο οποίος προέτρεψε την Ευρώπη να υιοθετήσει μια πιο νηφάλια και αποστασιοποιημένη προσέγγιση απέναντι στη Μόσχα.
«Οι ελπίδες ότι μπορούσε να δημιουργηθεί μια συνεκτική, ολοένα πιο στενή εταιρική σχέση με τη Μόσχα έμειναν ανεκπλήρωτες και το τρέχον διάστημα σε αμφότερες τις πλευρές επικρατεί βαθιά απογοήτευση» υποστήριξε ο Steinmeier κατά τη διάρκεια δηλώσεων του στη διήμερη σύνοδο για την εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας που πραγματοποιείται στην Φινλανδία.
«Μια πιο αντικειμενική σχέση, που δεν θα είναι τόσο βαριά φορτωμένη με προσδοκίες για αλλαγή, ίσως και να είναι καλό πράγμα.
Ωστόσο, μια πιο νηφάλια, πιο αποστασιοποιημένη σχέση ενέχει επίσης κινδύνους.
Η συνεχιζόμενη σύρραξη στην ανατολική Ουκρανία εξακολουθεί να βαραίνει πολύ στη σχέση, όπως και η προσάρτηση της Κριμαίας» τόνισε ο πρόεδρος της Γερμανίας.
«Δεν πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει οτιδήποτε που να μοιάζει με “πεπατημένη” στη μελλοντική Ρωσία.
Σε κάθε περίπτωση η Ευρώπη δεν μπορεί να σιωπά όταν η ελευθερία του λόγου υφίσταται ολοένα περισσότερους περιορισμούς στη Ρωσία» είπε ο Steinmeier, αναφέροντας πως η πρόσφατη σύλληψη του δημοσιογράφου Ιβάν Γκολούνοφ έδειξε πως είναι ανάγκη η Ευρώπη να επαγρυπνεί και να δείχνει αλληλεγγύη έμπρακτα.
«Όμως, προς όφελος μιας πιο λειτουργικής σχέσης, πρέπει να έχουμε επίγνωση του γεγονότος ότι η δική μας δυνατότητα να αλλάξουμε τη Ρωσία είναι περιορισμένη» ανέφερε ο πρόεδρος της Γερμανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης