Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Καθ’οδόν προς την πρωθυπουργία ο Boris Johnson – Αύριο 18/6 η δεύτερη ψηφοφορία

tags :
Μ. Βρετανία: Καθ’οδόν προς την πρωθυπουργία ο Boris Johnson – Αύριο 18/6 η δεύτερη ψηφοφορία
Τον στηρίζει και ο υπουργός Υγείας Matt Hancock
Μέρα με την ημέρα επιβεβαιώνεται το σενάριο που θέλει τον Boris Johnson να είναι το απόλυτο φαβορί για να διαδεχθεί την Theresa May στην ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος και στην πρωθυπουργία της Μεγάλης Βρετανίας.
Ο μέχρι πρότινος «αντίπαλος» του για την ηγεσία των Συντηρητικών, ο υπουργός Υγείας Matt Hancock, ο οποίος παραιτήθηκε από την κούρσα «διαδοχής» την περασμένη Παρασκευή και αφού είχε λάβει μόλις 20 ψήφους στην πρώτη ψηφοφορία, εξέφρασε σήμερα Δευτέρα 17/6 την στήριξη του στο πρόσωπο του Boris Johnson διατυπώνοντας τη θέση πως είναι ο καλύτερος υποψήφιος για να αναλάβει τα ηνία του κόμματος.
Παράλληλα ο Hancock εξέφρασε τη βεβαιότητα του πως ο Johnson θα είναι ο νικητής της εκλογικής αυτής διαδικασίας.
«Ο Boris έχει «τρέξει» μια αρκετά πειθαρχημένη εκστρατεία και είναι σχεδόν βέβαιο πως θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός.
Ο κόσμος πρέπει να βάλει στην άκρη τις διαφορές του και να δει το μεγάλο σκοπό.
Η θέση μου είναι ότι πρέπει να αρχίσουμε ο ένας κοντά στον άλλο το συντομότερο δυνατό» αναφέρει σε άρθρο του στους The Times ο Hancock.
Η πιθανή εκλογή του Boris Johnson στην πρωθυπουργία της Μεγάλης Βρετανίας επιτείνει την ανησυχία για το ότι η κρίση του Brexit μπορεί να ενταθεί καθώς ο Johnson έχει κατά καιρούς δεσμευτεί ότι θα οδηγήσει το Ηνωμένο Βασίλειο εκτός ΕΕ είτε υπάρξει συμφωνία είτε όχι.
Σημειώνεται ωστόσο ότι το βρετανικό Κοινοβούλιο έχει απορρίψει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία με την ΕΕ.
Υπενθυμίζεται πως στην πρώτη ψηφοφορία για την ηγεσία των Συντηρητικών ο Boris Johnson έλαβε τη στήριξη 114 βουλευτών των Συντηρητικών επί συνόλου 313.
Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Jeremy Hunt με 43 ψήφους και ακολούθησαν ο Michael Gove με 37 ψήφους και ο Dominic Raab με 27 ψήφους.
Αύριο Τρίτη 18/6 θα ακολουθήσει ο δεύτερος γύρος της ψηφοφορίας με τα αποτελέσματα να αναμένονται στις 19:00 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας).
Όποιος από τους υποψήφιους λάβει 32 ψήφους ή λιγότερες, μένει εκτός της διαδικασίας, ενώ εάν όλοι οι υποψήφιοι λάβουν περισσότερες από 32 ψήφους, τότε αυτός με τις λιγότερες, μένει εκτός της συνέχειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης