Τελευταία Νέα
Διεθνή

Huawei: Κατά 60 εκατομμύρια αναμένεται να υποχωρήσουν οι πωλήσεις smartphones το 2019, λόγω των αμερικανικών κυρώσεων

tags :
Huawei: Κατά 60 εκατομμύρια αναμένεται να υποχωρήσουν οι πωλήσεις smartphones το 2019, λόγω των αμερικανικών κυρώσεων
Ο κινεζικός κολοσσός αναμένεται να επικεντρωθεί τους επόμενους μήνες στην εγχώρια αγορά
Σημαντική «βουτιά» αναμένεται να καταγράψουν οι πωλήσεις κινητών τηλεφώνων της κινεζικής Huawei κατά τους επόμενους μήνες, εξαιτίας των κυρώσεων που επέβαλαν πρόσφατα οι ΗΠΑ εις βάρος της.
Ειδικότερα, ο κινεζικός κολοσσός αναμένει πτώση των πωλήσεων κινητών τηλεφώνων κατά 60 εκατομμύρια μονάδες στις αγορές του εξωτερικού, γεγονός που οφείλεται στις απαγορεύσεις από τη διοίκηση Trump.
Παράλληλα, η εταιρεία αναμένεται να επικεντρωθεί στην εγχώρια αγορά κινητών τηλεφώνων, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις επιπτώσεις που έχει φέρει η εμπορική διαμάχη ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα.
Με την απώλεια πρόσβασης στο λογισμικό της Google να αποτελεί μικρό εμπόδιο για τους καταναλωτές στην ηπειρωτική Κίνα, η Huawei ελπίζει ότι τα σχέδιά της να περιορίσει τις πωλήσεις στο εξωτερικό και να επενδύσει περισσότερο στην εγχώρια αγορά θα τη βοηθήσουν να αντιμετωπίσει της κυρώσεις της Ουάσιγκτον.
Επί του παρόντος, η εταιρεία εξετάζει το εάν θα αποσύρει το νέο μοντέλο Honor 20, το οποίο αναμενόταν να κυκλοφορήσει σύντομα και το οποίο είχε δημιουργηθεί ώστε να λειτουργεί με λογισμικό Android 9.
Το Huawei Honor 20, το οποίος είχε κοστολογηθεί στα 500 δολάρια, θα ήταν το τελευταίο μοντέλο που απευθυνόταν σε καταναλωτές οι οποίοι είναι ιδιαίτερα ευσυνείδητοι σε ότι αφορά τον προϋπολογισμό τους.
Παρά το γεγονός ότι τα σχέδια της εταιρείας να ξεπεράσει τη Samsung σε πωλήσεις παγκοσμίως έχουν «παγώσει», η κινεζική εταιρεία ελπίζει ότι μέσω των «επενδύσεων στη διανομή και το μάρκετινγκ» στην εγχώρια αγορά θα μπορέσει να περιορίσει τον αντίκτυπο των κυρώσεων.
Για το 2019, η εταιρεία στοχεύει στο 50% των συνολικών πωλήσεων στην αγορά της Κίνας, προκειμένου να αντισταθμίσει τις απώλειες από το εξωτερικό, με τον αναλυτή της TF International, Ming-Chi Kuo, να εκτιμά ότι το μερίδιο αγοράς της Huawei στην Κίνα θα μπορούσε να αυξηθεί στο 45%, έναντι 30% με 35% προηγουμένως, χάρη σε μία περισσότερο δυναμική στρατηγική πωλήσεων».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης