Τελικά, είναι πλαστό το πτυχίο του Erdogan;

Τελικά, είναι πλαστό το πτυχίο του Erdogan;
Επανέρχεται στην επικαιρότητα το θέμα με το πλαστό πτυχίο του Τούρκου προέδρου Recep Tayyip Erdogan. Συνεχείς επιθέσεις από την αντιπολίτευση, εν όψει των επαναληπτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη
Επανέρχεται στην επικαιρότητα το θέμα με το πλαστό πτυχίο του Τούρκου προέδρου Recep Tayyip Erdogan.
Η απόκτηση πτυχίου είναι μία εκ των προϋποθέσεων για να γίνει κάποιος Πρόεδρος της χώρας, ενώ υπενθυμίζεται ότι το 2014 τέθηκε υπό αμφισβήτηση η γνησιότητα του πτυχίου του Erdogan, με την αντιπολίτευση επαναφέρει συχνά το θέμα στην επικαιρότητα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Odatv.com που αναδημοσιεύει η ιστοσελίδα infognomonpolitics.blogspot.com, η Ένωση Συμβολαιογράφων Τουρκίας επέβαλε προειδοποιητική ποινή στη συμβολαιογράφο της Κωνσταντινούπολης Nejla Akgun, επειδή δεν έκανε προανάκριση εις βάρος του υπαλλήλου του συμβολαιογραφείου της, ο  οποίος θεώρησε φωτοτυπία του πανεπιστημιακού πτυχίου του Erdogan, χωρίς να έχει δει το πρωτότυπο.
Μετά την ποινή αυτή, το Κόμμα Λύτρωσης του Λαού (Halkın Kurtuluş Partisi) εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας της χώρας μας, έχει καταληφθεί εδώ και πέντε χρόνια από ένα άτομο που δεν διαθέτει τίτλο πανεπιστημιακών σπουδών. 
Ο Tayyip Erdogan επί πέντε χρόνια διαπράττει παρανομία kαι υποχρεώνει όσους είναι μπλεγμένοι στην ιστορία του πτυχίου του να παρανομούν.
Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και το Σύνταγμα, δεν έχουμε συνταγματικά νόμιμο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Erdogan για να είναι κατάλληλος, πρέπει να έχει πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών τετραετούς φοίτησης, όπως προβλέπεται για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. 
Ζητήσαμε στις δίκες που μας έκανε ο Erdogan, να κατατεθεί στο δικαστήριο το δίπλωμά του. 
Δεν κατατέθηκε ποτέ. 
Και δεν κατατέθηκε, γιατί δεν υπάρχει τέτοιο δίπλωμα».
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του Κόμματος Λύτρωσης του Λαού έχει μηνυθεί τρεις φορές από τον Erdogan για εξύβριση, ενώ το Κόμμα έχει καταθέσει μήνυση εναντίον του Erdogan στον Αρχιεισαγγελέα της Άγκυρας, στην οποία αναφέρει:
«Με την επιβολή ποινής στη συμβολαιογράφο, αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά ότι υποβάλλοντας ένα πτυχίο «μαϊμού» στην Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή, για να κριθεί κατάλληλος για υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Erdogan και όσοι εμπλέκονται σ' αυτήν τη διαδικασία, διέπραξαν συνταγματικό αδίκημα και ότι η εκλογή του είναι άκυρη».
Υπενθυμίζεται ότι στο αντίγραφο του πανεπιστημιακού τίτλου που υπέβαλε ο Erdogan στην Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή, για να του επιτραπεί η συμμετοχή του ως υποψήφιος, αναφέρεται ότι αποφοίτησε τον Φεβρουάριο του 1981 από το Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά, το οποίο όμως ιδρύθηκε τo 1982 ή για την ακρίβεια πήρε αυτήν την ονομασία και αναγνωρίστηκε ως ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα, ως μετεξέλιξη της Ακαδημίας Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών, σύμφωνα με τη σελίδα του Πανεπιστημίου.
Όταν όμως οι πολιτικοί του αντίπαλοι, ζητούν από τον Τούρκο Πρόεδρο να παρουσιάσει το αντίγραφο του πτυχίου του, εκείνος προφασίζεται ότι το Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά από το οποίο υποτίθεται ότι αποφοίτησε, έκλεισε με δικαστική εντολή τον Ιούλιο του 2014.
Επίσης, δεν είναι λίγες οι φορές που οι αντίπαλοί του τον προκαλούν να παρουσιάσει έστω έναν συμφοιτητή του, κάτι που δεν έκανε ποτέ. Αντιθέτως, μιλάει πολύ συχνά για τους συμμαθητές του στο Λύκειο.


bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS