Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tria (Ιταλία): Μειωμένος κατά 3-4 δισεκ ευρώ ο προυπολογισμός του 2020

Tria (Ιταλία): Μειωμένος κατά 3-4 δισεκ ευρώ ο προυπολογισμός του 2020
Οι εκτιμήσεις αυτές έρχονται την ώρα που η ΕΕ εξετάζει την επιβολή κυρώσεων προς τη Ρώμη για μη διαχείριση του τεράστιου δημόσιου χρέους της
Μειωμένος κατά 3 με 4 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να είναι ο προυπολογισμός της Ιταλίας το 2020, σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργού Οικονομικών Giovanni Tria.
Οι εκτιμήσεις αυτές έρχονται την ώρα που η ΕΕ εξετάζει την επιβολή κυρώσεων προς τη Ρώμη για μη διαχείριση του τεράστιου δημόσιου χρέους της.
Ο Tria αναμένεται να συζητήσει αργότερα σημερα πώς να αποφύγει την αντιπαράθεση της ΕΕ με τον Ιταλό πρωθυπουργό Giuseppe Conte και τους ηγέτες του κυβερνώντος συνασπισμού Matteo Salvini και Luigi Di Maio καθώς αντιτίθενται στην πρόθεσή τους να εκδόσουν κρατικά ομόλογα για την αποπληρωμή των χρεών της χωρας.
Σε συνενετυξή του στους Financial Times ο ιταλός υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε οτι "δεν υπάρχει ανάγκη για ένα τέτοιο μέτρο τώρα ή στα επόμενα χρόνια"
Ο Tria δήλωσε ότι η ιταλική κυβέρνηση είχε μειώσει σημαντικά τις καθυστερούμενες οφειλές της σε εταιρείες που παρέχουν αγαθά και υπηρεσίες στο δημόσιο τα τελευταία χρόνια.
"Μπορούμε να πληρώσουμε όλο αυτό το χρέος χρησιμοποιώντας το νόμισμά μας, το ευρώ", δήλωσε ο Tria βαζοντας τέλος στα σενάρια για επαναφορά της λίρας ή άλλων παράλληλων νομισμάτων.
"Δεν χρειαζόμαστε άλλα νομίσματα» ξεκαθάρισε.
Ο Ιταλός υπουργός αναφέρθηκε και στην πρόθεση του ευρωσκεπτικιστή αντιπροέδρου της κυβέρνησης Matteo Salvini να προωθήσει την έκδοση των Mini-BOTs. το οποίο θεωρείται από πολλούς ως ένα εμβρυϊκό παράλληλο νόμισμα που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ.
Το κόστος δανεισμού της Ιταλίας αυξήθηκε όταν το κοινοβούλιο υποστήριξε μη δεσμευτική κίνηση υπέρ των μίνι-BOTs τον περασμένο μήνα.
Η κυβέρνηση συνασπισμού της Ιταλίας βρίσκεται από το περασμένο φθινόπωρο σε αντιπαράθ8εση με τις Βρυξέλλες για τα δημοσιονομικά της σχέδια αλλά την πρόθεσή της να αποδεσμευτεί από το ευρώ.
"Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι κανείς στην κυβέρνηση δεν πιστεύει ότι πρέπει να βγούμε από την ζώνη του ευρώ. Ως οικονομολόγος δεν συμφωνώ με αυτή την ιδέα." υπογράμμισε ο Giovanni Tria.

www.bankingnew.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης