Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kılıçdaroğlu (Τουρκία): Κύριος στόχος μας πρέπει να είναι η καλή γειτονία - Η πολιτική στην Κύπρο πρέπει να αλλάξει

Kılıçdaroğlu (Τουρκία): Κύριος στόχος μας πρέπει να είναι η καλή γειτονία - Η πολιτική στην Κύπρο πρέπει να αλλάξει
Κάθε μέρα που περνά η Τουρκία χάνει και κάτι διαφορετικό και απομονώνεται
"Η Τουρκία χρειάζεται δραστική αλλαγή στην εξωτερική της πολιτική ενώ πρέπει να δράσουμε εθνικά", δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Kemal Kılıçdaroğlu σε ομιλία του την κοινοβουλευτική ομάδα του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματός του.
Με αφορμή, την ένταση που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα στις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ, τις ΗΠΑ αλλά και την Ελλάδα και την Κύπρο, ο ηγέτης του μεγαλύτερου αντιπολιτευτικού κόμματος δήλωσε πως "προτεραιότητα είναι τα συμφέροντα της Τουρκίας. Τόσο η κυβέρνηση όσο και το κόμμα της αντιπολίτευσης πρέπει να το υποστηρίξουν αυτό".
Ο “Ειρήνη στο σπίτι μας, ειρήνη και στο εξωτερικό.
Αυτό έλεγε ο Mustafa Kemal Attaturk.
Ο κύριος στόχος της Τουρκίας είναι να τα πηγαίνει καλά με τους γείτονές της... Οι σχέσεις με τους γείτονες είναι πολύ σημαντικές”, σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία.
Τη ίδια ώρα ωστόσο ο τούρκος πολιτικός χαρακτηρίζει "ειρηνευτική " την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974, λέγοντας ότι "αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα βήματα στην εξωτερική μας πολιτική".
Και συνεχίζει λέγοντας ότι "η πολιτική στην Κύπρο πρέπει να αλλάξει. Μία νέα κίνηση πρέπει να γίνει. Εάν δεν συμβεί αυτό στο μέλλον θα αντιμετωπίσουμε μεγαλύτερα προβλήματα στο μέλλον. Χάσαμε 16 νησιά στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.
Γιατί κανείς δεν αντιτίθεται σε αυτό; Πού είναι τα εθνικά συμφέροντα αυτής της χώρας; Κάθε μέρα που περνά η Τουρκία χάνει και κάτι διαφορετικό. Η Τουρκία απομονώνεται".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης