Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Αβάσιμες οι κατηγορίες για την κατάρριψη της πτήσης МН17

tags :
Ρωσικό ΥΠΕΞ: Αβάσιμες οι κατηγορίες για την κατάρριψη της πτήσης МН17
Η απάντηση της Μόσχας για τη μοιραία πτήση МН17
Ως «αβάσιμες» χαρακτηρίζει τις κατηγορίες που απήγγειλε η κοινή ερευνητική ομάδα για την κατάρριψη του Boeing της Malaysia Airlines -τον Ιούλιο 2014- το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Παράλληλα, στην ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι θα συνεχίσει να συνδράμει τις εισαγγελικές αρχές για να αποκατασταθεί η αλήθεια για την κατάρριψη του αεροσκάφους.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «οι δηλώσεις περί δήθεν εμπλοκής Ρώσων στρατιωτικών στην κατάρριψη του Boeing της Malaysia Airlines МН17, δεν μπορούν παρά να προκαλέσουν μόνο λύπη» όπως και ότι «για μια ακόμη φορά εναντίον της ρωσικής πλευράς προβάλλονται εντελώς αβάσιμες κατηγορίες, που προσβλέπουν στο να δυσφημίσουν τη Ρωσική Ομοσπονδία στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης».
Το υπουργείο επισημαίνει ότι η ποιότητα της δουλειάς που έκανε η κοινή ερευνητική ομάδα επιβεβαιώνει ότι η «έρευνα» υπήρξε «προκατειλημμένη και μονόπλευρη».
«Όπως και στην περίπτωση με τις προηγούμενες συνεντεύξεις τύπου της κοινής ερευνητικής ομάδας, αυτή την φορά επίσης δεν παρουσιάσθηκε ούτε μια συγκεκριμένη απόδειξη που να ενισχύσει παρόμοιες παράτυπες δηλώσεις», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Τέλος, στην ανακοίνωσή του το ρωσικό ΥΠΕΞ τονίζει ότι «η Ρωσία θα συνεχίσει να συνδράμει την ανάκριση ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια για την κατάρριψη του αεροσκάφους της πτήσης МН17».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης