Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Νέα βελτίωση στα ομόλογα μετά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης - Στο 2,03% το 10ετές

Ιταλία: Νέα βελτίωση στα ομόλογα μετά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης - Στο 2,03% το 10ετές
Η ιταλική κυβέρνηση επισημαίνει ότι θα σεβαστεί τους ευρωπαϊκούς κανόνες
Νέο ράλι καταγράφουν σήμερα (20/6/2019) οι αγορές ιταλικών ομολόγων, καθώς η ιταλική κυβέρνηση εμφανίστηκε αποφασισμένη να αποφύγει τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος και μια μετωπική σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η ιταλική κυβέρνηση απέστειλε χθες απαντητική επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στα 27 κράτη – μέλη της ΕΕ, μετά την προειδοποίηση της Κομισιόν για την εκκίνηση της διαδικασίας για υπερβολικό έλλειμμα.
Περί τις 14:00, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου σημειώνει πτώση 8,7 μονάδων βάσης και διαμορφώνεται στο 2,03%, από 2,121% στο προηγούμενο κλείσιμο.


Η απόδοση του 30ετούς υποχωρεί κατά 9,7 μ.β. στο 2,91%, ενώ του 2ετούς σημειώνει πτώση 8,6 μ.β. στο 0,15%.
Υπενθυμίζεται ότι οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων είχαν σημειώσει μεγάλη πτώση την περασμένη Τρίτη (18/6), όταν ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Mario Draghi, εμφανίστηκε ανοιχτός σε μια μείωση των επιτοκίων ή σε ένα νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Την ίδια ώρα, άνοδο 0,8% σημειώνει ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο, ανερχόμενος στις 21.381 μονάδες.
Στην 6σέλιδη επιστολή της, η ιταλική κυβέρνηση επισημαίνει ότι στηρίζει τον εποικοδομητικό διάλογο και ότι θα σεβαστεί τους ευρωπαϊκούς κανόνες, ωστόσο τονίζει ότι εναπόκειται στην ίδια το πώς θα εφαρμόσει αυτούς τους κανόνες.
«Είμαστε αποφασισμένοι να αποφύγουμε τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στην οικονομική μας πολιτική», είπε, μιλώντας στο ιταλικό κοινοβούλιο, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Giuseppe Conte.
Όπως υπογραμμίζει ο ίδιος στην επιστολή προς την Κομισιόν, το έλλειμμα της Ιταλίας βελτιώνεται, παρά την επιβράδυνση της οικονομίας, και δεν δικαιολογείται η επιβολή κυρώσεων.
«Δεν σκοπεύουμε να ζητήσουμε εξαιρέσεις ή παραχωρήσεις σε σχέση με τους κανονισμούς», αναφέρει ο Conte στην επιστολή, που δημοσιεύθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα της ιταλικής κυβέρνησης.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός επισημαίνει ακόμη ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού του 2019, που προβλέπεται σήμερα να φθάσει στο 2,4% του ΑΕΠ, θα είναι «σημαντικά καλύτερο» σε σχέση με τις προβλέψεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης