Τελευταία Νέα
Πολιτική

Macron σε Τσίπρα για Τουρκία: Ακόμα και φρεγάτες θα σου στείλω για περιπολίες

Macron σε Τσίπρα για Τουρκία: Ακόμα και φρεγάτες θα σου στείλω για περιπολίες
Τη στήριξη της στην Ελλάδα εξέφρασε η Γαλλία σε αντίθεση με τη Γερμανία που ζήτησε... χρόνο
Ιδιαίτερα... έντονο φαίνεται πως είναι παρασκήνιο όσον αφορά τις αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής όσον αφορά την τουρκική προκλητικότητα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.
Από τη μία πλευρά Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Αναστασιάδης ζητούσαν πιο σκληρή στάση απέναντι στην Τουρκία και από την άλλη ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Mark Rutte, εμφανίστηκε επιφυλακτικός, η Angela Merkel αποστασιοποιημένη ενώ ο Emmanuel Macron... προθυμότατος.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Κύπριος πρόεδρος ζήτησαν από τον Donald Tusk (πρόεδρος Ευρωπαϊκού Συμβουλίου) πιο σκληρή διατύπωση για την Τουρκία, τότε, ο Rutte εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για τη φράση «στοχευμένα μέτρα».
Ακόμα χειρότερα, η Γερμανίδα καγκελάριος κράτησε αποστάσεις ζητώντας χρόνο να το σκεφτεί κι εξέφρασε ενόχληση γιατί δεν είχε κατατεθεί νωρίτερα η πρόταση.
Στον αντίποδα, όμως, ο Γάλλος πρόεδρος απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό, είπε «εγώ Αλέξη δεν έχω αντίρρηση.
Ακόμα κι αν μου ζητήσεις φρεγάτες να έρθουν να περιπολούν την περιοχή, θα το κάνω.
Αλλά πρέπει όλοι να το γνωρίζουν ότι αποφασίζουμε κυρώσεις και πρέπει αφού το αποφασίζουμε να το υλοποιήσουμε».
Τότε το λόγο τον πήρε ο Τσίπρας και είπε: «Αν δεν αποφασίζουμε κυρώσεις όταν παραβιάζεται η κυριαρχία ενός κράτους μέλους μας, δηλαδή η Ευρωπαϊκή κυριαρχία, πότε θα αποφασίζουμε; Μόνο για την Ουκρανία, τη Βενεζουέλα και το Ιράν;».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης