Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Ένας Καραμανλής είναι πάντα Καραμανλής

tags :
Ένας Καραμανλής είναι πάντα Καραμανλής
Ποιος δεν θυμάται την  φράση ότι «η ελληνική οικονομία είναι θωρακισμένη» όταν ξέσπασε η διεθνής κρίση του 2008
Η παρέμβαση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για τα όσα έγιναν επί κυβερνήσεως Καραμανλή την περίοδο 2004 – 2009 μας δίνει την ευκαιρία να πούμε κάλλιο αργά παρά ποτέ.
Ο έμπειρος πολιτικός, όταν μάλιστα στη χώρα του, το μικρό και καθόλα ισχυρό Λουξεμβούργο είχε διαπρέψει καθώς διετέλεσε πρωθυπουργός από το 1995 έως το 2013 και στη συνέχεια βρέθηκε στη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τον Νοέμβριο του 2014, γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα την αξία του χρόνου για  να ειπωθεί  κάτι.     
Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια ομιλίας που σκοπό είχε να αποτιμήσει τη θητεία  του  ως προέδρου  στην  Ευρωπαϊκή  Επιτροπή,  περιέγραψε μεταξύ άλλων τα δραματικά γεγονότα του καλοκαιριού του 2015, ο Λουξεμβούργιος πολιτικός έκανε ειδική αναφορά στη απαρχή της κρίσης, πίσω στην περίοδο 2004-2009,αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή που παραποίησε -όπως είπε- τα στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, με αποτέλεσμα να υπάρξει έλλειμμα εμπιστοσύνης.
Στην πράξη έμπειρος πολιτικός  προχώρησε στην αποδόμηση του κυβερνητικού του έργου αλλά και της ομάδας βουλευτών και των  πρώην υπουργών που συμμετείχαν στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή αφού δεν ανταποκρίθηκαν στην εθνική τους υποχρέωση που ήταν η προστασία της χώρας.
Ποιος δεν θυμάται την  φράση ότι «η ελληνική οικονομία είναι θωρακισμένη» όταν ξέσπασε η διεθνής κρίση του 2008
Η παρέμβαση του απερχόμενους προέδρου, επι της ουσίας ήταν μία πολιτική πάσα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη να περιορίσει τη δύναμη της καραμανλικής πτέρυγας της  Νέας Δημοκρατία.
Η αποχώρηση του πρώην υπουργού Οικονομιών Γιάννη Παπαθανασίου από την εκλογική μάχη είναι ακόμη μία ένδειξη ότι η Νέα Δημοκρατία εισέρχεται σε μία  νέα πορεία που θα έχει τη σφραγίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Το εκλογικό ποσοστό της 7η Ιουλίου θα διαμορφώσει μία νέα κοινοβουλευτική ομάδα η οποία θα πρέπει να διατηρεί άριστες σχέσεις με τα κομματικά στελέχη και παράλληλα θα  περιοριστούν ομάδες και τάσεις που θα διεκδικούν μερίδιο στη διαχείριση της εξουσίας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιθανόν να κάνει μία αυστηρή επιλογή προσώπων από την καραμανλική πτέρυγα στην προσπάθεια του να διαμορφώσει μια καινούρια ομάδα που θα  βοηθήσει στην υλοποίηση του προγράμματος έχοντας στο επίκεντρο την  οικονομία.
Πρόσωπα που βρέθηκαν  σε υπουργικές καρέκλες την περίοδο Καραμανλή μάλλον  θα πρέπει να βάλουν χαμηλά τον πήχη για υπουργικό  θώκο  διότι και στην πολιτική  οι ευκαιρίες έχουν ημερομηνία λήξης    
Όσο για τον  πρώην  πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή δεν είναι απίθανο να βρεθεί στο ύπατο αξίωμα της χώρας για να κλείσουν οι λογαριασμοί του παρελθόντος και να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο για τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Νίκος Θεοδωρόπουλος  
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης