Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαϊκή Ενότητα: Ο νεοφιλελεύθερος Μητσοτάκης νεοφιλελεύθερη πολιτική κάνει

Λαϊκή Ενότητα: Ο νεοφιλελεύθερος Μητσοτάκης νεοφιλελεύθερη πολιτική κάνει
H ΝΔ θα συνεχίσει και θα κλιμακώσει τις αντιλαϊκές πολιτικές, τονίζει η Λαϊκή Ενότητα
«Ο νεοφιλελεύθερος κ. Μητσοτάκης νεοφιλελεύθερη πολιτική κάνει», αναφέρει η Λαϊκή Ενότητα σχολιάζοντας τους 16 πυλώνες του προγραμματικού σχεδίου της ΝΔ, τις οποίες παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σύμφωνα με τη Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ), «παρά την έντονη προσπάθεια του ίδιου αλλά και του επικοινωνιακού επιτελείου της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης δεν κατόρθωσε να αποφύγει -για μία ακόμη φορά- αυτό που τελικά μοιάζει αναπόφευκτο: την επανεπιβεβαίωση του καθαρού νεοφιλελεύθερου προσανατολισμού της ΝΔ συνολικά».
Η ΛΑΕ τονίζει ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για τους δύο πραγματικούς άξονες στους οποίους κινείται η ΝΔ:
αυτόν της δουλικής εξυπηρέτησης των μεγάλων επιχειρήσεων και της εύρεσης κάθε τρόπου ενίσχυσής τους (μείωση φορολογίας, διευκολύνσεις παντός είδους κ.ά.) και
αυτόν της απουσίας οποιουδήποτε μέτρου, ακόμη και ενδιαφέροντος, για τα λαϊκά στρώματα που δοκιμάζονται σκληρά καθ’ όλη τη διάρκεια της μνημονιακής περιόδου.
Αλλά και οι όποιες αναφορές σε άλλους τομείς, ήταν άμεσα συνδεδεμένες με την αύξηση της ήδη προκλητικής κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων, των «επενδύσεων» όπως τις ονοματίζει ο κ. Μητσοτάκης».
Καθόλου τυχαίο επίσης, σύμφωνα με τη ΛΑΕ, «δεν μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι από το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο της ΝΔ, έλειπε οποιαδήποτε αναφορά για το ήδη κατεστραμμένο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, το οποίο η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου κατεδάφισε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδωσε τη χαριστική βολή.
Εξάλλου, τι να πει για αυτό όταν το πρόγραμμα της ΝΔ αναφέρει ότι θα εφαρμόσει το ασφαλιστικό σύστημα του δικτάτορα Πινοτσέτ που οδήγησε, στη Χιλή, σε μειώσεις συντάξεων έως 70%;
«Την ειμαρμένην ουδ’ αν είς εκφύγοι».
Ο κ. Μητσοτάκης νεοφιλελεύθερος είναι, νεοφιλελεύθερη πολιτική κάνει».
Η ΛΑΕ υπογραμμίζει ότι «οι πολίτες που θέλουν να τιμωρήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί εφάρμοσε μνημονιακές αντικοινωνικές πολιτικές, εάν ψηφίσουν τη ΝΔ, δεν θα τιμωρήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τον ίδιο τον εαυτό τους, γιατί η ΝΔ θα συνεχίσει και κλιμακώσει τις αντιλαϊκές πολιτικές».
 «Η πιο αποτελεσματική τιμωρητική ψήφος και προς τον ΣΥΡΙΖΑ και προς τη ΝΔ είναι η ψήφος στη ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, για να μείνει αναμμένη η σπίθα της αντίστασης και της ανατροπής αλλά και η ελπίδα ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε αλλιώς, ενάντια στη λιτότητα, τη φτωχοποίηση και την ταπείνωση του λαού και της νεολαίας», καταλήγει η ανακοίνωση της ΛΑΕ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης