Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή o πρώην υφυπουργός Εργασίας του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτος Σπυρόπουλος

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή o πρώην υφυπουργός Εργασίας του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτος Σπυρόπουλος
Οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για ανακοπή καρδιάς 
Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε παραλία της Εύβοιας το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Evia Vima ο πρώην υφυπουργός Εργασίας Ροβέρτος Σπυρόπουλος βρισκόταν σήμερα το πρωί στην παραλία της Χιλιαδούς στην Εύβοια μαζί με τη σύζυγο του, όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία.
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται να τον πρόδωσε η καρδιά του.
Ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος γεννήθηκε την 1η Μαΐου 1947 στην Τρίπολη. Σπούδασε στο Τμήμα Τεχνολόγων Μηχανικών ΤΕΙ.
Στο ΠΑΣΟΚ εντάχθηκε από την ίδρυσή του το 1974. Από το πρώτο συνέδριο του Κινήματος εκλέγεται μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ διετέλεσε τρεις φορές γραμματέας του Τομέα Συνδικαλιστικού του ΠΑΣΟΚ.
Το 1975 πρωτοεκλέχθηκε συνδικαλιστής στην Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Μηχανικών, όπου ανέλαβε υπεύθυνος διαχειριστής των οικονομικών της.
Το 1977 έγινε γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Μηχανικών του ΟΤΕ, ενώ το 1981 έγινε πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων του ΟΤΕ (ΟΜΕ-ΟΤΕ).
Το 1982 εκλέχθηκε οργανωτικός γραμματέας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), και το 1991 έγινε πρόεδρος του Ινστιτούτου Εργασίας, που είναι ο ερευνητικός φορέας της ΓΣΕΕ.
Μετά το 1985 ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος ήρθε σε σύγκρουση με τον τότε ηγέτη της ΠΑΣΚΕ και της ΓΣΕΕ Γιώργο Ραυτόπουλο, αλλά και με τον ισχυρό διοικητή του ΟΤΕ Θεοφάνη Τόμπρα, και αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ.
Εντάχθηκε στο Ελληνικό Σοσιαλιστικό Κόμμα που είχε δημιουργήσει ο Γεράσιμος Αρσένης μαζί με την αριστερή τάση της ΠΑΣΚΕ.
Το Νοέμβριο του 1989, ο Αρσένης και τα περισσότερα μέλη του ΕΣΚ, μεταξύ των οποίων και ο Σπυρόπουλος, επέστρεψαν στο ΠΑΣΟΚ.
Στην τελευταία κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου (1993-1996) ήταν διοικητής του ΟΑΕΔ και πρόεδρος του Πειραματικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης.
Εκλέχθηκε βουλευτής Αρκαδίας με το ΠΑΣΟΚ το 1996 και το 2000, και διετέλεσε υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων από το 2001 ως το 2004 στην κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη.
Το 2006 έγινε γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ.
Στην κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου έγινε αρχικά γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης από το 2009 ως το 2010, ενώ από τον Αύγουστο του 2010 μέχρι τις 29 Ιουνίου 2015 ήταν διοικητής του ΙΚΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης