Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμίνης: Το ΚΙΝΑΛ αγωνίζεται για να µην µπούµε σε νέες περιπέτειες – Δεν διδάχθηκαν από τα λάθη τους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Καμίνης: Το ΚΙΝΑΛ αγωνίζεται για να µην µπούµε σε νέες περιπέτειες – Δεν διδάχθηκαν από τα λάθη τους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ
"Tο μόνο που απασχολεί  ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι η εξουσία και η νομή της", σύμφωνα με τον Γ. Καμίνη
«Το  Κίνημα Αλλαγής αγωνίζεται ώστε να µην μπούμε σε νέες περιπέτειες.
Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η Ν∆ έχουν διδαχθεί από τα λάθη τους», δηλώνει ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), Γ. Καμίνης.
Ο κ. Καμίνης σε συνέντευξή του στο «Έθνος» της Κυριακής υπογραμμίζει ότι το μόνο που απασχολεί  ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι η εξουσία και η νομή της.
«Ουσιαστικά αποτελούν τις δυο όψεις του ίδιου συντηρητικού νομίσματος», συμπληρώνει, ενώ υπογραμμίζει ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι η Κεντροαριστερά και βελτιώνει τη θέση του στην κοινωνία.  
Κληθείς να απαντήσει ποιο ρόλο επιφυλάσσει στο ΚΙΝΑΛ το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας της ΝΔ, αναφέρει ότι το πρόγραμμα του Κινήματος «δεν στηρίζεται ούτε στα πλασματικά πλεονάσματα του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στις κοινωνικές ανισότητες που κομίζει η ΝΔ.
Το πρότασή μας έχει ως άξονα την κοινωνική, οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου, με βιώσιμη ανάπτυξη, νέες δουλειές και ισχυρό δίχτυ κοινωνικής προστασίας, όπως για παράδειγμα η στήριξη της  οικογένειας για την  αντιμετώπιση του δημογραφικού.
Ερωτηθείς για το αν αποκλείει τη συμμετοχή του ΚΙΝΑΛ στην κυβέρνηση, απαντά  «σε ποια κυβέρνηση, µε ποιες προγραμματικές συγκλίσεις και υπό ποιους όρους;
Το Κίνημα Αλλαγής και κυρίως ο βασικός του κορμός, το ΠΑΣΟΚ, έχει μάθει από τα "πέτρινα χρόνια", δεν αντιμετωπίζει την εξουσία ως αυτοσκοπό και γνωρίζει πόσο χρειάζεται η χώρα µας µια αξιόπιστη αντιπολίτευση, που θα επιδιώξει να καταστήσει την πρότασή της πλειοψηφική».
Κατά τον ίδιο, το αποτέλεσμα της κάλπης θα δείξει αν προκύψει σενάριο µη σχηματισμού κυβέρνησης και «τότε ο καθένας θα αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που θα του έχει αναθέσει ο ελληνικός λαός».
«Θα ήθελα να πω στον ψηφοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει μάθει από τα λάθη του παρελθόντος, έχει σχέδιο και είναι έτοιμο να εκφράσει ηγεμονικά τον προοδευτικό και δημοκρατικό κόσμο», αναφέρει σε άλλο σημείο ο κ. Καμίνης, ενώ για το αν μετεξελίσσεται το Κίνημα Αλλαγής σε ΚΚΕ του Κέντρου, όπως προέβλεψε ο κ. Βενιζέλος, απάντησε πως «η δυναμική του κάθε άλλο παρά αυτό δείχνει.
Άλλωστε µην ξεχνάμε ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές το Κίνημα Αλλαγής ήρθε ξεκάθαρα δεύτερο κόμμα, µε μεγάλη διαφορά από τον τρίτο ΣΥΡΙΖΑ».
Τέλος, κληθείς να απαντήσει για το αν ανησυχεί για ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, ο κ. Καμίνης τονίζει ότι «έχουμε έναν δύσκολο γείτονα, που απέναντί του επιβάλλεται να έχουμε εθνική στρατηγική, ομοψυχία, σταθερούς συμμάχους και ψυχραιμία».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης