Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τα σχέδια της Frigoglass για τους μικρούς «πελάτες» και οι επενδύσεις 30 εκατ

tags :
Τα σχέδια της Frigoglass για τους μικρούς «πελάτες» και οι επενδύσεις 30 εκατ
Το επενδυτικό σχέδιο των 30 εκατ. ευρώ και η απουσία των μικροεπενδυτών από τη γενική συνέλευση
Έμφαση στο λιανεμπόριο και στους πιο «μικρούς» καταναλωτές θα δώσει η διοίκηση της Friggoglas με την προσδοκία την άνοδο του μεριδίου της αγοράς σε μία κατηγορία πολλά  υποσχόμενη κατηγορία.
Αυτό  είπε  μεταξύ άλλων ο  διευθύνων σύμβουλος  κ Νίκος Μαμουλής μιλώντας στη γενική συνέλευση των μετοχών.
Πρόσθεσε ότι η εταιρεία πρέπει να στρέψει το ενδιαφέρον της σε πιο μικρούς πελάτες που έχουν ανάγκες  σε ψυγεία όπως είναι η γαλακτοβιομηχανία και γενικότερα ο κλάδος των τροφίμων σε παγκόσμιο επίπεδο.
Τόνισε ότι η εταιρεία είναι σε θέση να δώσει ψυγεία σε χαμηλότερες τιμές έως 30% σε σχέση με τον ανταγωνισμό και με υψηλό περιθώριο κέρδους.
Σήμερα η Friggoglas κατέχει το 15% της αγοράς και φιλοδοξεί να ανέλθει στο 30% την επόμενη πενταετία.
Ακόμη ανακοίνωσε ότι  πραγματοποιείται το μεγαλύτερο επενδυτικό σχέδιο στην ιστορία της εταιρείας συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ στην μονάδα παραγωγής στη Νιγηρία.
Πρόκειται για τη βελτίωση της μονάδας με την εγκατάσταση νέων φούρνων παραγωγής μπουκαλιών για την κάλυψη των  παραγωγών μπύρας.
Ο κ. Νίκος Μαμουλής για το κλείσιμο της μονάδας στην Αχαΐα είπε ότι έγινε μια προσπάθεια 10 ετών να διασωθεί με την εφαρμογή εθελούσιας εξόδου του προσωπικού αλλά τελικά το σχέδιο δε ευοδώθηκε.
Ο ίδιος  θεωρεί ότι το μισθολογικό κόστος δεν  ήταν  εφικτό να αντιμετωπισθεί λόγο του διεθνούς ανταγωνισμού.
Για  την εγχώρια  αγορά κρατά μικρό  καλάθι αφού αντιπροσωπεύει μόλις το 2%  των πωλήσεων.
Φέτος αναμένει άνοδο   των πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο επισημαίνοντας  ότι τα  αποθέματα μειώνονται  με ταχείς ρυθμούς και θα αποτυπωθούν στο δεύτερο εξάμηνο του 2019.
Πάντως στη  γενική  συνέλευση των μετοχών  η απουσία  των μικροεπενδυτών ήταν αισθητή  αφού  εμφανίσθηκε μόλις ένας καθώς στο πρόσφατο παρελθόν η διοίκηση Δαυίδ   έχει στο ενεργητικό αρκετές αστοχίες  που είχαν ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση των επενδυτών.
Τέλος  να σημειωθεί  ότι η μετοχή της  εταιρείας διαπραγματεύεται σε  καθεστώς  επιτήρησης  στο Χρηματιστήριο  Αθηνών  από το 2016 χωρίς  να δοθεί   ο χρόνος  για την  επαναφορά  της μετοχής  στην  κανονικότητα.  

Νίκος  Θεοδωροπούλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης