Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο Θεόδωρος Δουζόγλου, ο επενδυτής με τα 15 εκατ. ευρώ που επικαλείται ο Κ. Δομαζάκης στην Creta Farms - Επιβεβαίωση ΒΝ

tags :
Ο Θεόδωρος Δουζόγλου, ο επενδυτής με τα 15 εκατ. ευρώ που επικαλείται ο Κ. Δομαζάκης στην Creta Farms - Επιβεβαίωση ΒΝ
Τι αναφέρει η επιστολή Κ. Δομαζάκη για το στρατηγικό επενδυτή στις τράπεζες
(upd)Ο Θεόδωρος Δουζόγλου, μέσω μιας κυπριακής εταιρείας ονόματι SCDGROUP, είναι ο επενδυτής που επικαλείται ο Κ. Δομαζάκης για την Creta Farms, με τον ίδιο να επιβεβαιώνει πλήρως τις πληροφορίες του bankingnews.gr (δείτε εδώ).
Ο Κ. Δομαζάκης, είχε αποκαλύψει χτες, 24 Ιουνίου 2019, ότι έχει στα χέρια του επιστολή, Letter of Intend από στρατηγικό επενδυτή, ο οποίος προτίθεται να τοποθετήσει στην Creta Farms μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ποσό έως και 15 εκ ευρώ αποκαλύπτει σήμερα το bankingnews.
Σύμφωνα  με τα όσα αναφέρονται στην επιστολή , ο επενδυτής μεταξύ των προϋποθέσεων που θέτει για να επενδύσει  είναι η ανάληψη από πλευράς του κ. Κ. Δομαζάκη της θέσης του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου αλλά και την κεφαλαιοποίηση τουλάχιστον 10  εκ ευρώ τα οποία ισχυρίζεται ότι τοποθέτησε στην εταιρία ο κ. Κ. Δομαζάκης.  

Συνάντηση Δομαζάκη - τραπεζών για τον επενδυτή Δουζόγλου

Σήμερα, 25 Ιουνίου 2019 ο Κ. Δομαζάκης είχε συνάντηση με την Εθνική Τράπεζα, ως επικεφαλής του κοινοπρακτικού σχήματος των τραπεζών, ο οποίος κατέθεσε το Letter of Intent του επενδυτή που πρόκειται να επενδύσει ποσό έως και 15 εκ ευρώ στην ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜΣ ΑΒΕΕ.
Κατά τη συνάντηση ο Δομαζάκης ανέλυσε τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής του επενδυτή στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας και γνωστοποίησε ότι ο επενδυτής είναι ο κ. Θεόδωρος Δουζόγλου που προτίθεται να επενδύσει μέσω της εταιρίας SCDGROUP LTD συμφερόντων του που εδρεύει στην Κύπρο.

Ποιος είναι ο Δουζόγλου;

Ο Δουζόγλου είχε εμφανιστεί και στην υπόθεση με τις σχέσεις της κυβέρνησης Τσίπρα με τη Βενεζουέλα.
Πληροφορίες και δημοσιεύματα φέρουν την οικογένεια Δουζόγλου να έχει μεγάλη περιουσία στην Λατινική και Βόρειο Αμερική, την οποία μάλιστα απέκτησε πριν ακόμη από την Μπολιβαριανή Επανάσταση.
Άλλες πληροφορίες φέρουν τον Έλληνα ομογενή να έχει ακόμη και σχέσεις με ανώτατους κρατικούς υπαλλήλους και επιφανείς αστούς της χώρας που ήλεγχαν την PDVSA, την κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βενεζουέλας.
Ο Θ. Δουζόγλου είχε ασχοληθεί με τον τομέα των logistics, πριν αποφασίσει να επικεντρωθεί στην Ελλάδα.
Εκτός από τα ακίνητα, πληροφορίες φέρνουν την οικογένεια Δουζόγλου να κινείται και στον τομέα της ενέργειας.
Στο Καράκας βρίσκεται η εταιρεία Indian Especieras Company Limited, η οποία σύμφωνα με τις λιγοστές πληροφορίες που δίνονται σε ιστοσελίδες από τη Βενεζουέλα, ιδρύθηκε το 1955 από τον Διογένη Δουζόγλου-Αντωνιάδη με κύριο στόχο την κατασκευή και συσκευασία ειδών όπως σάλτσες και τσάι, καθώς και την αγορά και την πώληση των άλλων εγχώριων και εισαγόμενων αγαθών
Αξίζει να σημειωθεί ότι τέσσερις εταιρείες συμφερόντων της οικογένειας Δουζόγλου περιλαμβάνονται στον κατάλογο με τα πρώτα 70 μεγάλα επενδυτικά σχέδια που είχαν εγκριθεί από τη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας επί… ΣΥΡΙΖΑ.
Πρόκειται για τις«Καλέπεια Ακινήτων», «Εφιππος 2016», «Canaima» και «Μικρολίμανο».
Ο όμιλος που πλέον ελέγχει στον χώρο του ελληνικού real estate ο Θ. Δουζόγλου έχει αποκτήσει την τελευταία διετία σημαντικά ακίνητα, τα περισσότερα από τα οποία προορίζονται για τουριστικές χρήσεις.

Συνάντηση Δομαζάκη - τραπεζών

Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση του κ. Κ Δομαζάκη με τις πιστώτριες τράπεζες στις οποίες όπως ο ίδιος ανέφερε σε χθεσινή του συνέντευξη θα παρουσιάσει τον ενδιαφερόμενο επενδυτή.
Επισημαίνεται ότι χθες αναμενόταν κατά πληροφορίες να παραδοθεί η έκθεση της PwC για το αν κατά πόσο τοποθετήθηκαν τα 10 και πλέον εκ ευρώ όπως έχει καταγγείλει ο κ. Κ Δομαζάκης.
Η έκθεση μέχρι αργά το βράδυ δεν είχε παραδοθεί ενώ νωρίτερα το μεσημέρι ο κ. Κ Δομαζάκης έδωσε στη δημοσιότητα σειρά εξωδίκων που έχει ανταλλάξει με την PwC την οποία εμμέσως πλην σαφώς κατηγόρησε για παρελκυστική τακτική ώστε να καθυστερήσει ο έλεγχος.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ Κ ΔΟΜΑΖΑΚΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ  που  εστάλη χθες στις 12:30 το μεσημέρι

Αξιότιμοι Κύριοι,
Με την παρούσα σας γνωστοποιώ ότι κρατώ εις χείρας μου την από 21 Ιουνίου 2019 Επιστολή Προθέσεων (L.O.I.) φερέγγυου νομικού προσώπου με έδρα εντός Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης, που προτίθεται να επενδύσει στο κεφάλαιο της εταιρείας συμφερόντων μου ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ ποσό Ευρώ έως δεκαπέντε εκατομμυρίων (15.000.000) υπό τις μεταξύ άλλων αναφερόμενες στο περιεχόμενό της προϋποθέσεις ότι εγώ, ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης θα κατέχω τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Διοικητικού Συμβουλίου της εν λόγω εταιρείας και ότι τα κεφάλαια ύψους τουλάχιστον δέκα εκατομμυρίων Ευρώ (10.000.000) με τα οποία εξ ιδίων χρημάτων κάλυψα στο παρελθόν δανειακές υποχρεώσεις της περί ης ο λόγος εταιρείας σε πιστώτριες τράπεζες, θα κεφαλαιοποιηθούν. Μετά ταύτα, αναμένω το ταχύτερο δυνατόν την εισήγησή Σας, μετά και την ανωτέρω θετική υπέρ της πιστούχου εταιρείας εξέλιξη.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΟΜΑΖΑΚΗΣ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης