Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίθεση Trump σε Powell: Παρανοϊκή η πολιτική της Fed - Θα έπρεπε να είχαμε τον Draghi της ΕΚΤ

Επίθεση Trump σε Powell: Παρανοϊκή η πολιτική της Fed - Θα έπρεπε να είχαμε τον Draghi της ΕΚΤ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, έστρεψε για ακόμα μία φορά τα βέλη του κατά του επικεφαλής της Fed, Jerome Powell
Σφοδρή επίθεση στον επικεφαλής της Fed, Jerome Powell, εξαπέλυσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump ασκώντας σκληρή κριτική για τη νομισματική πολιτική και την αύξηση των επιτοκίων.
Μάλιστα, ο Trump υποστήριξε ότι «οι ΗΠΑ θα έπρεπε να είχαν τον Mario Draghi της ΕΚΤ».
Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι τη στιγμή που άλλες χώρες έχουν υποτιμήσει τα νομίσματα τους, οι ΗΠΑ δεν μπορούν να κάνουν το ίδιο λόγω της νομισματικής πολιτικής της Fed.
«Ο Powell δεν θα έπρεπε ποτέ να αυξήσει τα επιτόκια.
Η νομισματική πολιτική της Fed είναι παρανοϊκή» υποστήριξε ο ίδιος και συμπλήρωσε ότι έχει το δικαίωμα να υποβιβάσει ή να απολύσει τον Powell, κάτι που ωστόσο δεν έχει προτείνει.
«Ο Powell δεν κάνει τίποτα για τις ΗΠΑ, δεν κάνει καλή δουλειά» είπε χαρακτηριστικά.

Powell: Η Fed είναι ανεξάρτητη 

Εν τω μεταξύ, χθες (25/6/2019), ο Powell απαντώντας στις πιέσεις του Λευκού Οίκου για μείωση των επιτοκίων, υποστήριξε ότι η κεντρική τράπεζα δεν χαράζει την πολιτική της βάση των πολιτικών πιέσεων που ενδεχομένως γνωρίζει.
«Η Fed είναι θωρακισμένη έναντι βραχυπρόθεσμων πολιτικών πιέσεων – αυτό που συχνά αναφέρεται ως ανεξαρτησία (της κεντρικής τράπεζας)», δήλωσε ο Powell μιλώντας σε εκδήλωση στο Council on Foreign Relations στη Νέα Υόρκη, ενώ συμπλήρωσε «το Κογκρέσο επέλεξε να θωρακίσει την Fed με αυτό τον τρόπο καθώς είχε δει τη ζημιά που συχνά προκύπτει όταν η (νομισματική) πολιτική υποκύπτει σε βραχυπρόθεσμα πολιτικά συμφέροντα.
Οι κεντρικές τράπεζες στις μεγάλες δημοκρατίες σε όλο τον κόσμο έχουν παρόμοια ανεξαρτησία».

Οι συζητήσεις με την Κίνα

Ο Trump αναφέρθηκε και στις συζητήσεις με την Κίνα επισημαίνοντας ότι το Πεκίνο γνωρίζει τι πρέπει να έχει η Ουάσιγκτον για να κλείσει εμπορική συμφωνία, ενώ συμπλήρωσε ότι είχε συζητήσεις με την Κίνα τις τελευταίες ημέρες για το θέμα του εμπορίου.
«Είναι πιθανό να φτάσω σε εμπορική συμφωνία με τον Xi (πρόεδρος της Κίνας) στη G20 και να αποφευχθεί η ανάγκη για περαιτέρω δασμούς.
Εάν αποφασίσω να επιβάλω επιπλέον δασμούς σε κινεζικά προϊόντα, θα μπορούσε να είναι 10% και όχι 25%» είπε ο Trump και προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία θα επιβάλλει επιπλέον δασμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης