Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι μεγαλοεπενδυτές ζητούν από τις κυβερνήσεις άμεση δράση για το κλίμα

Οι μεγαλοεπενδυτές ζητούν από τις κυβερνήσεις άμεση δράση για το κλίμα
Επενδυτές με κεφάλαια 34 τρισ. δολ. ζητούν άμεση δράση για το κλίμα
Επενδυτές με υπό διαχείριση ενεργητικό άνω των 34 τρισ. δολαρίων -σχεδόν το ήμισυ σχεδόν του παγκόσμιου επενδεδυμένου κεφαλαίου- απαιτούν άμεση δράση από τις κυβερνήσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, σε ανοιχτή τους επιστολή προς «τις κυβερνήσεις του κόσμου» -ενόψει και της Συνόδου Κορυφής του G20.
Η ομάδα 477 μεγαλοεπενδυτών υπογραμμίζουν την «επείγουσα ανάγκη για αποφασιστική δράση» στη βάση των όσων συμφωνήθηκαν στο Παρίσι το 2015, όταν περίπου 200 κράτη δεσμεύθηκαν να περιορίσουν την μέση αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου.
«Υπάρχει χάσμα φιλοδοξίας.
Το χάσμα αυτό είναι η μεγαλύτερη ανησυχίας για τους επενδυτές, που βλέπουν ότι υπάρχουν ανάγκες, που πρέπει να αντιμετωπιστούν επειγόντως» αναφέρει η ανακοίνωση των επενδυτών, που συνοδεύει την επιστολή.
Οι κυβερνήσεις καλούνται να προχωρήσουν ταχύτερα στην εφαρμογή των στόχων για τους οποίους έχουν δεσμευθεί, προχωρώντας στη σταδιακή κατάργηση των επιδοτήσεων για άνθρακα και ορυκτά καύσιμα.
Παράλληλα, επισημαίνεται η ανάγκη να εντάξουν στην χάραξη της πολιτικής τους σενάρια για το κλίμα.
Την επιστολή υπογράφουν οι επικεφαλής επτά ιδρυτικών μελών της προωτοβουλίας The Investor Agenda, μεταξύ των οποίων οι Institutional Investors Group on Climate Change και Priniples for Responsible Investments.
Μεγάλοι επενδυτές που υπογράφουν είναι επίσης οι Legal & General Investment Management, California Public Employees' Retirement System (CalPERS).
Ωστόσο, οι δύο μεγαλύτεροι διαχειριστές κεφαλαίων στον κόσμο, BlackRock και Vanguard δεν έβαλαν την υπογραφή τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης