Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας και Μητσοτάκης σχεδιάζουν τον διπολισμό της επόμενης μέρας

Τσίπρας και Μητσοτάκης σχεδιάζουν τον διπολισμό της επόμενης μέρας
Σε κάθε περίπτωση ο πρωθυπουργός από τις 8 Ιουλίου θα εστιάσει στην ανασυγκρότηση του χώρου
Μπορει ο Αλέξης Τσίπρας να επιμένει σε κάθε ευκαιρία οτι το παιχνίδι ίσως και να γυρίσει ωστοσο στο κυβερνητικό στρατόπεδο γνωρίζουν οτι φαντάζει μάλλον απίθανο να υπάρξει πλήρης αντίστροφη του κλίματος για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Σε αυτό το πλαίσιο η διαφαινόμενη ήττα στις εθνικές εκλογές οδηγεί το Μέγαρο Μαξίμου να επεξεργάζεται τα δεδομένα της επόμενης ημέρας.
Έτσι το στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική αναμέτρηση της επόμενης Κυριακής ειναι απο τα δεξιά του να πετύχει την μεγάλη απόσταση με το ΚΙΝΑΛ και σε ότι αφορά τον κίνδυνο που ελλοχεύει από αριστερά, η προσδοκία να μην επιτευχθεί η είσοδος του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη στη Βουλή.
Ωστοσο, μοιραία, το βλέμμα του Αλέξη Τσίπρα είναι στραμμένο στην επόμενη μέρα με στόχο να διατηρήσει την εικόνα μιας ισχυρής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης η οποία συνάμα θα είναι εν δυνάμει κυβέρνηση.
Σε κάθε περίπτωση ο πρωθυπουργός από τις 8 Ιουλίου θα εστιάσει στην ανασυγκρότηση του χώρου κάτι για το οποίο προετοιμάζεται εδω και αρκετό καιρό.
Μάλιστα, οι προθέσεις του διαφαίνονται όπως επισημαίνουν πολιτικοι παρατηρητές και από την συγκρότηση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία όπου περικλείονται στελέχη από το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ, το χώρο της κεντροδεξιάς και της παραδοσιακής δεξιάς.
Με αυτό το ετερόκλητο σχήμα ως προμετωπίδα, ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει μετά τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου να καταστήσει το νέο του εγχείρημα, ισχυρό πόλο απέναντι στην δεξιά, με τον ίδιο στο τιμόνι μιας μεγάλης παράταξης που θα περικλείει όλη την Κεντροαριστερα.
Στον αντίποδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί με κάθε τρόπο να «κρατήσει τα χαλινάρια» στα στελέχη του κόμματος του που προτρέχουν να λάβουν θέση στα υπουργεία και να επικοινωνήσει το κυβερνητικό πρόγραμμα που έχει σχεδιάσει και στον τελευταίο πολίτη της χώρας έτσι ώστε να λάβει ισχυρή εντολή και να αναλάβει τα ηνία μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης.
Την ίδια ώρα, στην Πειραιώς εκφράζουν την πεποίθηση ότι με τις επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ότι αφορά τα πρόσωπα που απαρτίζουν τα ψηφοδέλτια τα οποία αποτυπώνουν τα συμβολικά ανοίγματα προς δημιουργικές ομάδες της ελληνικής κοινωνίας αλλά και τις ρηξικέλευθες προγραμματικές θέσεις που διατύπωσε, «παντρεύοντας» φιλελεύθερα κια σοσιαλδημοκρατικά χαρακτηριστικά ο στόχος της κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας δεν αποτελεί απλώς κύριο ζητούμενο.
Είναι εφικτός στόχος.
Ωστόσο, τα γαλάζια στελέχη δεν εφησυχάζουν και θεωρούν ιδιαιτέρως κρίσιμες τις ημέρες που απομένουν μέχρι τις κάλπες καθώς είναι αυτές που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό και την δυνατότητα του προέδρου της ΝΔ να εφαρμόσει το πρόγραμμα που παρουσίασε και φέρει την προσωπική του σφραγίδα.
Σε αυτό το πλαίσιο οι προσπάθειες της Πειραιώς έχουν τριπλή στόχευση.
Να αντλήσουν ψηφοφόρους από τη δεξαμενή των μικρών κομμάτων που στο συνολό τους συγκέντρωσαν ποσοστό 18% στις ευρωεκλογές αλλά μεμονωμένα έμειναν πολύ μακριά από το 3% που απαιτείται για την είσοδο στη Βουλή.
Να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συσπείρωση της ΝΔ και να εισέλθουν στις εθνικές κάλπες όλοι όσοι ψήφισαν το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στις πρόσφατες ευρωεκλογές.
Να ερθουν στη ΝΔ ψηφοφόροι που στήριξαν τη Χρυσή Αυγή και την Ελληνική Λύση στις ευρωεκλογές και να αποτρέψουν την είσοδό τους στη Βουλή.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης