Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Κατρούγκαλος: Η Τουρκία προχωρά σε παράνομες ενέργειες - Καταδικάζει το σύνολο της διεθνούς κοινότητας

Κατρούγκαλος: Η Τουρκία προχωρά σε παράνομες ενέργειες - Καταδικάζει το σύνολο της διεθνούς κοινότητας
Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, επιτίθεται στην Τουρκία για τις προκλητικές ενέργειες σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
Τα βέλη του κατά της Τουρκίας εκτόξευσε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφερόμενος στις προκλητικές ενέργειες της γείτονος σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο αλλά και στην επιθετική ρητορική του Recep Tayyip Erdogan.
«Η Τουρκία αποκλείει τον εαυτό της από την ενεργειακή εξίσωση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς δε σέβεται τη διεθνή νομιμότητα και προχωρά σε παράνομες ενέργειες που καταδικάζει το σύνολο της διεθνούς κοινότητας» δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος στον Αθήνα 9.84.
Αναφερόμενος στις αποφάσεις Συνόδου Κορυφής για τη λήψη στοχευμένων μέτρων, ο υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για σημαντική διπλωματική επιτυχία.
«Η τελευταία ομόφωνη απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου περί λήψης μέτρων σε βάρος της Τουρκίας για τις παράνομες ενέργειές της στην ΑΟΖ της Κύπρου αποτελεί μια σημαντική ελληνική και κυπριακή διπλωματική επιτυχία» είπε.
Όσον αφορά τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Βόρειας Μακεδονίας, ο κ. Κατρούγκαλος υποστηρίζει «Η Ελλάδα υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική όλων των Δυτικών Βαλκανίων, αλλά η κάθε χώρα θα πρέπει να κριθεί ξεχωριστά για την πρόοδο που επιτυγχάνει», ενώ συμπλήρωσε ότι «η πιστή τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βόρεια Μακεδονία έχει συνδεθεί με την ενταξιακή της προοπτική και αυτό είναι μια σημαντική ελληνική διπλωματική επιτυχία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης